ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

«Η FIFA και η UEFA θεωρούν την ΚΟΠ μοντέλο οικονομικής διαχείρισης και ανάπτυξης»

9d9a463df774b03dfedfc63802ce895a w639 h432 sc

 

 

Η FIFA και η UEFA θεωρούν την ΚΟΠ μοντέλο οικονομικής διαχείρισης, μοντέλο ανάπτυξης, μοντέλο ομοσπονδίας, μοντέλο ποδοσφαιρικού επιπέδου σε σχέση με τα μεγέθη και τις επιτυχίες των σωματείων μας στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κωστάκης Κουτσοκούμνης στη σημερινή κορυφαία εκδήλωση του ποδοσφαίρου αναφέρθηκε με έμφαση στη δυναμική εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στο εξωτερικό αλλά και την αναγνώριση της από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία αντίστοιχα.
Ο κ. Κουτσοκούμνης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έστειλε με σαφήνεια τα μηνύματα για το όφελος που προσφέρει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το ποδόσφαιρο είναι ζωή, είναι ελπίδα.
Αδύναμο και πάλι σημείο των πρωταθλημάτων μας ήταν η έλευση αρκετών φακέλων για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο οποίος ζήτησε επιτέλους αλλαγή αντιμετώπισης της διαιτησίας.
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κουτσοκούμνη:
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και εγώ προσωπικά σας καλωσορίζω για ακόμη μια χρονιά στην κορυφαία γιορτή βραβεύσεων του ποδοσφαίρου.
Βραβεύουμε σήμερα τους κορυφαίους της χρονιάς που μας πέρασε ομάδες και άτομα. Δεν ξεχνούμε όμως και όσους έλαβαν μέρος. Η συμμετοχή τους, η προσπάθεια τους και η αγωνιστικότητα τους προσδίδει μεγαλύτερη αξία στους πρώτους. Συγχαίρουμε το ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα CYTA, την πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας Καρμιώτισσα και τον πρωταθλητή Γ’ κατηγορίας Ακρίτα Χλώρακας. Συμπληρώθηκε φέτος και το πρώτο πρωτάθλημα Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ το οποίο ήταν επίσης συναρπαστικό. Συγχαρητήρια στην ομάδα Λειβαδιακό/ Σαλαμίνα Λειβαδιών  που το κατέκτησε. Πολλά συγχαρητήρια απευθύνουμε και σε όλους τους πρωταθλητές των εφηβικών και παιδικών μας πρωταθλημάτων.
Τα πρωταθλήματα μας τελειώνουν με το τελικό κυπέλλου Coca – Cola  την Τετάρτη και εύχομαι ένα συναρπαστικό και ωραίο αγώνα. Εκ προοιμίου συγχαίρω και τον όποιο κυπελλούχο.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι και πάλι φέτος είχαμε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας, τόσο για την κατάκτηση του τίτλου, τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και για την διαβάθμιση. Το ίδιο ανταγωνιστικό ήταν και το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας αλλά και της Γ’ Κατηγορίας.
Οι λεγόμενοι ειδικοί επί πρωταθλημάτων έχουν όλοι διαψευστεί και οι προβλέψεις τους αλλά και η έντονη κριτική που ασκήθηκε πέρσι για την αύξηση των ομάδων όχι μόνο αποδεικνύεται άδικη αλλά και ανυπόστατη.
Λέγοντας τα πιο πάνω οφείλουμε να πούμε ξανά αυτά που λέγαμε και πέρσι Ότι δηλαδή, κανένα πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να κρίνεται από την πρώτη του χρονιά αλλά μετά από σοβαρή μελέτη αφού λειτουργήσει για κάποια χρόνια.
Αδύναμο και πάλι σημείο των πρωταθλημάτων μας ήταν η έλευση αρκετών φακέλων για αγώνες με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Δυστυχώς ούτε και η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να διακόπτει τις χορηγίες σε σωματεία με πέραν των 2 φακέλλων στο ενεργητικό τους, έχει φέρει τα ποθητά αποτελέσματα. Απόδειξη και πάλι ότι η κριτική που από καιρό σε καιρό δέχεται η Ομοσπονδία για το συγκεκριμένο θέμα είναι και τούτη ανούσια, έστω και αν είμαστε η μόνη Ομοσπονδία στην Ευρώπη που έλαβε τέτοια μέτρα.
Το πρόβλημα είναι δυστυχώς μεγαλύτερο από ότι επιφανειακά φαίνεται. Πολιτεία και ΚΟΠ θα πρέπει να συνεργαστούμε πολύ πιο στενά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, άλλως πως, κάθε χρόνο θα έχουμε και χειρότερα. Και τα χειρότερα απειλούν δυστυχώς την υπόσταση του ίδιου τα αθλήματος, όχι μόνο στη Κύπρο αλλά και παγκόσμια.
Από την άλλη, είμαστε μάρτυρες δυστυχώς και αυτής της ίδιας της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε. Φακελάκια, προμήθειες, κουρέματα, μίζες, βία και βάλε. Μέσα σε μια τέτοια κοινωνία το ποδόσφαιρο έστω και με τους φακέλους, διασώζεται.
Η δική μας ανοχή είναι μηδενική, σε όλα τούτα, γι’ αυτό και καλούμε την Πολιτεία, όπως και σε τόσες άλλες χώρες να παρέμβει δυναμικά. Εμείς και η UEFA θα συνεργαστούμε.
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι ελπίδα.
Τούτη την ελπίδα στην πιο αυθεντική της μορφή, της προσφέραμε απλόχερα με την διοργάνωση των πρωταθλημάτων για παιδιά κάτω των 13 χρονών. Λάβαμε ελπίδα από τα παιδιά μας στο πολλαπλάσιο μαζί με ενθουσιασμό, μανία, πάθος και όρεξη για το ποδόσφαιρο. Εδώ είναι το μέλλον. Τόσο του ποδοσφαίρου όσο και της κοινωνίας μας. Γιατί η παιδεία σήμερα εμφυτεύει γνώσεις, το ποδόσφαιρο όμως υγεία, ανθρωπιά, συνεργασία, συναίνεση και ανοχή.
Μέσα σε τούτα τα πλαίσια συγχαίρω τα σχολεία που αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί μας για το αθλητικό τους πρόγραμμα που άπτεται του ποδοσφαίρου με πρώτο το PASCAL. Το έργο τούτο για μας είναι μεγαλόπνοο και θα επενδύσουμε σε προσπάθεια αλλά και χρήμα.
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι ανθρωπιά.
Η ΚΟΠ και τα σωματεία της για ακόμη μια χρονιά κοίταξαν στα μάτια και τον συνάνθρωπο μας. Πολλαπλασιάσαμε σαν Ομοσπονδία την προσφορά μας σε κοινωφελή ιδρύματα. Τόσο σε χορηγίες αλλά και σε αφιερωμένες αγωνιστικές. Το ίδιο είδαμε να πράττουν και τα σωματεία μας. Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στον συνάνθρωπο μας την στήριξη που απολαμβάνει καθημερινά.
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή. Το ποδόσφαιρο είναι και ανοχή.
Ανοχή στον αντίπαλο οπαδό, ανοχή στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, ανοχή στις διοικήσεις, ανοχή στη διαφορετικότητα, ανοχή στους διαιτητές και στις διαιτησίες τους.
Είναι γεγονός ότι διανύσαμε ένα άγονο δίμηνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σε ότι αφορά την διαιτησία. Είχαμε αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας διαιτητών και βοηθών, δεκαετίας. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο αναγκάστηκε ο υποφαινόμενος να προβεί και σε δηλώσεις αλλά και σε πολλαπλές ενέργειες ανασύνταξης της διαιτησίας μας. Τα καταφέραμε. Ακολούθησε μια εξαιρετική περίοδος για τους διαιτητές μας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κύπελλο. Δυστυχώς για την διαιτησία ο τόπος έχει γεμίσει δήθεν ειδικούς, ανειδίκευτους. Τι κι αν η ΚΟΠ είναι μέλος του συμφώνου διαιτησίας και ελέγχεται κάθε τόσο από την UEFA. Τι κι αν η ΚΟΠ επενδύει στους καλύτερους για την διαχείριση της διαιτησίας μας. Τι κι αν είχαμε στην διάθεση μας τον δεύτερο τη τάξη της UEFA  για θέματα διαιτησίας. Τι κι αν έχουμε άτομα από το εξωτερικό, εγνωσμένου κύρους, για να βλέπουν, να κρίνουν και να βαθμολογούν τους διαιτητές μας. Άχρηστος ο ένας ειδικός, αχάμπαρος ο άλλος, κατευθυνόμενος ο τρίτος και βάλε επίθετα από τους πολλούς ειδικούς στο χώρο συμπεριλαμβανομένων και δημοσιογράφων. Γιατί δεν ορίστηκε αυτός, γιατί όχι ο άλλος, μα τι βαθμολογία είναι τούτη, από άτομα που δεν έχουν δει φύλλο βαθμολογίας διαιτητή και σαφώς ανίδεα με το αντικείμενο. Θα πρέπει επιτέλους να αφήσουμε την διαιτησία κατά μέρος, έστω και αν πουλά και κλικς και φύλα. Επιτέλους, ανοχή. Ας αλλάξουμε φιλοσοφία.
Αν εμείς, που προσφέρουμε υπηρεσία στο ποδόσφαιρο, δεν σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την διαιτησία με προκατάληψη, τότε πως θα καταφέρουμε να πείσουμε την κοινωνία πως σε τίποτα δεν ωφελεί ο μηδενισμός και η στοχοποίηση ανθρώπων;
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή το ποδόσφαιρο είναι και FairPlay.
Fair Play όμως και στα οικονομικά των σωματείων μας. Η ΚΟΠ όχι μόνο στόχευσε στην εξυγίανση των οικονομικών των σωματείων, ένα έργο που έλαβε και τα εύσημα από τις διεθνείς ομοσπονδίες και οργανισμούς, αλλά προσπάθησε ταυτόχρονα να τα ενισχύσει σε μια περίοδο που οι χορηγοί είναι περιζήτητοι. Τα δικά της ανθηρά οικονομικά της επέτρεψαν να αυξήσει τις χορηγίες προς τα σωματεία, που τώρα μετρούν πέραν των δύο εκατομμυρίων κατ’ έτος αλλά και να ξεκινήσει έργα προστασίας των εισοδημάτων των σωματείων, όπως αυτό των τηλεοπτικών, γνωστό πλέον ως ΚΟΠ TV. Λυπούμαι που εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι η κοντόφθαλμη όραση κάποιων αλλά και η διάθεση τους να ασκούν άγονη κριτική απέδωσε αλλότρια κίνητρα στο θέμα του ΚΟΠ TV και σαφώς, για πολλοστή φορά, αποδείχθηκαν περίτρανα λανθασμένοι.
Η σωστή οικονομική διαχείριση της ΚΟΠ δεν είναι έγκλημα, αντίθετα, είναι παράδειγμα για πολλούς.
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή είναι και περηφάνια
Εύχομαι οι Ευρωπαίοι μας να μας εκπροσωπήσουν επάξια στην Ευρώπη και να προκριθούν σε ομίλους, κάτι που έγινε σαν θεσμός πλέον για την μικρή μας χώρα.
Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων συνεχίζουμε την αναδιοργάνωση και κτίζουμε ένα νέο παρόν υπό την καθοδήγησης του Σάββα Κωνσταντίνου ως Τεχνικού Διευθυντή. Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο αφού καταγράφουμε τα θετικά αποτελέσματα τούτης της σκληρής δουλειάς. Η αναβάθμιση και η πρόκριση της Εθνικής Ανδρών σε τελικό EURO είναι στοίχημα για την ΚΟΠ για την περίοδο 2018 – 2020.
Αγαπητοί φίλοι. Βιώνουμε μια περίοδο πλήρους καθιέρωσης της ΚΟΠ στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, σαφώς πολύ πέραν του ειδικού μας βάρους. Κάθε άλλο παρά τυπική είναι η παρουσία των εκπροσώπων της ΚΟΠ στα όργανα της UEFA και της FIFA σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο. Πρόσθετα, οι παρατηρητές μας, είτε αγώνων, είτε διαιτησίας λαμβάνουν όλο και πιο σημαντικές αποστολές σε διεθνείς αγώνες. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ αλλά και μέλη του προσωπικού μας κερδίσουν συνεχώς έδαφος και αναγνώριση στις διάφορες εκδηλώσεις της διεθνούς ομοσπονδίας.
Ο υποφαινόμενος έχει αναλάβει πλείστες κρίσιμες ποδοσφαιρικές αποστολές ανά τον κόσμο. Όλοι τούτη ο ποδοσφαιρική εμπειρία, σημαντική για την FIFA και την UEFA είναι καθημερινά παρούσα στη Κύπρο και διαχειρίζεται τα θέματα και τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA  θεωρούν την ΚΟΠ μοντέλο οικονομικής διαχείρισης, μοντέλο ανάπτυξης, μοντέλο ομοσπονδίας, μοντέλο ποδοσφαιρικού επιπέδου σε σχέση με τα μεγέθη και τις επιτυχίες των σωματείων μας στα δια συλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τα αναντίλεκτα και τα αυταπόδεικτα δεν σχολιάζονται.
Σας ευχαριστώ για την παρουσίας σας σήμερα εδώ, σας ευχαριστώ για την συμβολή σας στο άθλημα. Μαζί μπορούμε ακόμη περισσότερα.
Το ποδόσφαιρο είναι ζωή, νοιαζόμαστε.
Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη, σας αγαπάμε». 
 
 
ΠΗΓΗ : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΠ