ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Ε. ΣΤΟΚ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 8.12.2021

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 8.12.2021 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

Σημείωση Δ.Ε. ΣΤΟΚ

Η Δικαστική Επιτροπή από την πρώτη φετινή της συνεδρία και μετά, καλεί όλα τα Σωματεία να συμμορφώνονται πλήρως και αυστηρά με όλες τις υφιστάμενες πρόνοιες διεξαγωγής του Πρωταθλήματος.

 

Έχει φτάσει σχεδόν στα μισά του το Πρωτάθλημα και οι παραινέσεις, οι προειδοποιήσεις και η επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής φαίνεται να αγνοούνται από κάποια Σωματεία.

 

Σκοπός της Δικαστικής Επιτροπής με τις αποφάσεις της δεν είναι μόνο τιμωρητικός αλλά και αναμορφωτικός και αναμενόταν η δεκτικότητα από τα Σωματεία της πρόθεσης αυτής της Δικαστικής Επιτροπής.

 

Οι Κανονισμοί, με βάση τους οποίους η Δικαστική Επιτροπή επιβάλλει τις ποινές, είναι οι αυστηρές οδηγίες των Σωματείων προς τη Δικαστική Επιτροπή, που της δόθηκαν από τα Σωματεία με την εγκριθείσα από τα Σωματεία Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

 

Αντί να απορούν κάποια Σωματεία για το πώς επιβάλλονται οι ποινές και πως καθορίζεται το είδος και το ύψος κάθε ποινής, καλό θα ήταν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους, ρίχνοντας μια ματιά στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

 

Η Δικαστική Επιτροπή προχωρά στην εξέταση κάθε υπόθεσης ξεχωριστά, με βάση τα δικά της γεγονότα, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια και τις δυνατότητες που καθορίζονται αυστηρά από την Προκήρυξη.

1η Υπόθεση

ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C.

  • Του Σωματείου, για επεισόδια που προκάλεσαν στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές της ομάδας με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος), κατά παράβαση των άρθροων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του ποδοσφαιριστή Χαράλαμπου Χαραλάμπους με Α.Μ. ΚΟΠ 44706 και αριθμό φανέλας 18, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο (αντάλλαξαν γροθιές μεταξύ τους), μετά το τέλος του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος),  κατά παράβαση των άρθροων 37 και 54 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου

  • Του Σωματείου, για επεισόδια που προκάλεσαν στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές της ομάδας με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας στο τέλος του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος), κατά παράβαση των άρθροων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του ποδοσφαιριστή Κώστα Ματσιούκκου με Α.Μ. ΚΟΠ 47077 και αριθμό φανέλας 26, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο (αντάλλαξαν γροθιές μεταξύ τους), μετά το τέλος του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος),  κατά παράβαση των άρθροων 37 και 54 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνου Κυριάκου με Α.Μ. ΚΟΠ 44124 και αριθμό φανέλας 1, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο (αντάλλαξαν σπρωξίματα και γροθιές μεταξύ τους), μετά το τέλος του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος),  κατά παράβαση των άρθροων 37 και 54 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Λόγω του ότι οι καταγγελίες για επεισόδια μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα, εναντίον των 2 πιο πάνω Σωματείων προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα, όπως αυτά αναφέρονται από τον Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση όλων των παραπομπών εναντίον και των 2 Σωματείων, για τις καταγγελίες που αφορούν τα επεισόδια.

 

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μεταξύ των καταγγελλόμενων μετά τον αγώνα, είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής, όπως εκφράστηκε και στο παρελθόν με τις αποφασίσεις της και την επιβολή αυστηρότατων ποινών για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Ευτυχώς για τα Σωματεία, η επέμβαση ψυχραιμότερων και από τα 2 Σωματεία, απεσόβησε πιθανώς επέκταση των επεισοδίων.  Γεγονός που λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τη Δικαστική Επιτροπή.

 

Στις 06/12/2021 το Σωματείο ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου, απέστειλε γραπτή απολογία για τα γεγονότα που επεσυνέβησαν, αναφέροντας ότι το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο και δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των ομάδων.

 

Η Δικαστική Επιτροπή κατανοεί τις θέσεις του Σωματείου ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται η σοβαρότητα των αδικημάτων.

 

Το Σωματείο ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. δεν απέστειλε οποιαδήποτε επιστολή για τα διαδραματισθέντα.

 

Η Δικαστική Επιτροπή εξέτασε με μεγάλη προσοχή τις λεπτομέρειες των γεγονότων, για να αποφασίσει αν στην προκειμένη περίπτωση θα εφαρμοστεί το άρθρο 58.4 ή το άρθρο 54 του Κεφαλαίου ΧV. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Στο άρθρο 58.4 προβλέπεται ελάχιστη ποινή 4 αγωνιστικών αποκλεισμού, πλέον πρόστιμο και στο άρθρο 54 ελάχιστη ποινή 8 αγωνιστικών αποκλεισμού (φιλονικία, καβγάς).  Τα γεγονότα της υπόθεσης όπως εκτίθενται από τον Παρατηρητή του αγώνα, οδηγούν τη Δικαστική Επιτροπή στο μεταίχμιο της εφαρμογής μεταξύ των 2 άρθρων.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να εντάξει το σύνολο των γεγονότων αυτών στο άρθρο 58.4, που είναι το ηπιότερο για τους καταγγελλόμενους και να επιβάλει συνακόλουθα τις πιο κάτω ποινές:-

 

α) Ποδοσφαιριστής Χαράλαμπος Χαραλάμπους / 44706  

    Αποκλεισμός 5 αγωνιστικών, πλέον €200,00 πρόστιμο.

 

β) Σωματείο ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C.

    €200,00 πρόστιμο.

 

γ) Ποδοσφαιριστής Κώστας Ματσιούκκος / 47077

    Αποκλεισμός 6 αγωνιστικών πλέον €300,00 πρόστιμο.

 

δ) Ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Κυριάκου / 44124

    Αποκλεισμός 5 αγωνιστικών πλέον €250,00 πρόστιμο.

 

ε) Σωματείο ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου

    €300,00 πρόστιμο.

 

2η Υπόθεση

ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C.

  • Του Σωματείου για αντιαθλητική συμπεριφορά, ήτοι για καθυστερημένη άφιξη του γιατρού του αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος), που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 10 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του Σωματείου, γιατί στον αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων / Αχερίτου στις 27.11.2021 (β΄ όμιλος), δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Εγκυκλίου με Αρ. 154/2021-2022 ημερομηνίας 06.08.2021 και συγκεκριμένα είχε γραμμένο στο Φύλλο Αγώνα άτομο (γυμνασίαρχος) που δεν ήταν καταχωρημένο στο σύστημα comet.

 

Όσον αφορά τις δυο πιο πάνω παραπομπές, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τα πιο κάτω:-

 

α) Καθυστερημένη άφιξη του γιατρού

    Το παράπτωμα αυτό τείνει να γίνει μάστιγα για τη διεξαγωγή των αγώνων, με συνέπεια οι καθυστερήσεις αυτές να προκαλούν ιδιαίτερα

    προβλήματα στην κανονική διεξαγωγή των αγώνων κατά την ημέρα και ώρα που είναι προγραμματισμένοι.

 

    Το καταγγελλόμενο Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

    Επιβάλλεται πρόστιμο €150,00.

 

β) Μη καταχώρηση στο σύστημα comet

    Η Δικαστική Επιτροπή προειδοποίησε και στο παρελθόν όλα τα Σωματεία να είναι προσεκτικά αναφορικά με τις καταχωρήσεις στο σύστημα

    Comet, για τις οποίες καταχωρήσεις είναι οι μόνοι υπεύθυνοι.

 

    Το καταγγελλόμενο Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

    Επιβάλλεται πρόστιμο €75,00.

3η Υπόθεση

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΣΠΙΣ Πύλας Αντρέα Χειμώνα με Α.Μ. ΚΟΠ 35785, γιατί στον αγώνα ΑΣΠΙΣ Πύλας – ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου στις 27.11.2021 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 13΄ λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, το οποίο τιμωρήθηκε με ελεύθερο κτύπημα ή πέναλτι.

Για την πιο πάνω παραπομπή, ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έχοντας όλα τα πιο πάνω υπόψη της και αφού μελέτησε τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή πρόστιμο €100,00, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.