ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 01 Μαρτίου 2023

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 01.03.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του Σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα, για αντιαθλητική συμπεριφορά, ήτοι για καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 2 λεπτά, λόγω ακαταλληλότητας των δικτύων, στον αγώνα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς στις 18.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έχει επισημάνει πολλές φορές ότι οι καθυστερήσεις στην έναρξη ενός αγώνα προκαλούν ιδιαίτερη ταλαιπωρία σε αθλητές, διαιτητές, Σωματεία και Συνομοσπονδία για την κανονική διεξαγωγή των αγώνων, κατά την ημέρα και ώρα που είναι προγραμματισμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κανονική διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

 

Το Σωματείο ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα δεν έχει οποιαδήποτε προηγούμενα και ο χρόνος καθυστέρησης είναι ελάχιστος. Οι λόγοι αυτοί οδηγούν τη Δικαστική Επιτροπή σε επιεική κρίση του καταγγελλόμενου Σωματείου.

 

Επιβάλλεται η ποινή της επίπληξης.

 

  1. Του λοιπού προσωπικού του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς Παναγιώτη Ευαγόρου, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς το διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα (τον απείλησε), στον αγώνα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς στις 18.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 8, 9, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 21.1, 24 και 37 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο καταγγελλόμενος παράγοντας παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για Ανεπαρκή Συμπεριφορά. Με βάση τις Εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, η Ανεπαρκής αυτή Συμπεριφορά συνίσταται στο ότι το άτομο αυτό:

 

α)           Στο 85’ παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες προς τη διαιτητική ομάδα.

 

β)            Αμέσως μετά άρχισε να φωνάζει «εκάμετε μας τα ούλλα».

 

γ)            Χτύπησε με δύναμη τον πάγκο της ομάδας του και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

δ)            Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών με απειλητικές διαθέσεις.

 

ε)            Είπε συγκεκριμένα στον διαιτητή «θα ππέσει ένα τηλέφωνο στην ΚΟΠ τζιαι θα δούμε αν θα ξανακάμεις διαιτησία».

 

Ο καταγγελλόμενος δεν βαρύνεται με πρόσφατα προηγούμενα.

 

Τόσο ο καταγγελλόμενος όσο και το Σωματείο του, με ξεχωριστές επιστολές τους ημερομηνίας 22/02/2023, απολογούνται για τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου. Ο ίδιος ο καταγγελλόμενος αναφέρει στην απολογία του ότι «…το όλο περιστατικό σημειώθηκε εν βρασμώ ψυχής».

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως αυτές του καταγγελλόμενου, ιδιαίτερα η απειλητική του συμπεριφορά, δεν έχουν θέση στους αγωνιστικούς χώρους, όταν μάλιστα είναι διαρκείας και όχι κάτι μεμονωμένο. Όσοι δε δεν αντέχουν τις εντάσεις ενός ποδοσφαιρικού αγώνα (που είναι συνήθεις) και μπορεί να συμπεριφερθούν όπως τον καταγγελλόμενο, καλό είναι να αποφεύγουν τους αγώνες.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή  αποκλεισμού 3 μηνών και €250,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου, Χαράλαμπου Αριστοδήπου με Α.Μ.207546, γιατί στον αγώνα ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – Α.Ο. Αυγόρου στις 18.02.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 73΄ λεπτό, για βίαιη συμπεριφορά (μετά από ριψοκίνδυνο φάουλ που δέχτηκε από αντίπαλο ποδοσφαιριστή, τον δάγκωσε στον ώμο, ενώ η μπάλα ήταν εκτός πεδιάς) , κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Η ιδιάζουσα και πρωτόγνωρη αυτή επιθετική ενέργεια του καταγγελλόμενου (να δαγκώσει αντίπαλο), είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Τέτοιου είδους ενέργειες άγριων ενστίκτων, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα άλλων προσώπων τιμωρούνται αυστηρά από τη Δικαστική Επιτροπή.

 

Η συμπεριφορά αυτή του καταγγελλόμενου ποδοσφαιριστή, με βάση τα άρθρα 58.4 (επίθεση κατά αντιπάλου) και 59 του ΚΕΦ. ΧΙV της Προκήρυξης, επιφέρει επιπλέον ποινή αποκλεισμού, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού των 2 αγωνιστικών, τουλάχιστον 4 αγωνιστικών και επιπλέον πρόστιμο.

 

Τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και το Σωματείο του, με επιστολή τους ημερομηνίας 22/02/2023, απολογούνται για τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου. Η Δικαστική Επιτροπή αποδέχθηκε και έλαβε υπόψη της την απολογία αυτή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι με την υφιστάμενη στην Προκήρυξη κωδικοποίηση του ελάχιστου των επιπλέον ποινών αποκλεισμού, δεν έχει την δυνατότητα ούτε επιτρέπεται να επιβάλει ποινή αποκλεισμού έστω και κατ’ ελάχιστον χαμηλότερη των καθοριζόμενων στην Προκήρυξη.

 

Επιβάλλοντας όμως πρόστιμο, όπως επίσης υποχρεούται να πράξει με βάση την Προκήρυξη, μπορεί να καθορίσει το πρόστιμο συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντες μιας υπόθεσης.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών και €200,00 πρόστιμο.