ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 22 Φεβρουαρίου 2023

dikastiki logo

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 22.02.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του ποδοσφαιριστή της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Λυθροδόντα, Παναγιώτη Χριστοδούλου με Α.Μ. 207553, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα προς τον Α Βοηθό Διαιτητή (τον εξύβρισε), στον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα  στις 11.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 9, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 21.1, 24 και 36 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο ποδοσφαιριστής μετά τη λήξη του αγώνα εξύβρισε την Α’ Βοηθό Διαιτητή με τη λέξη «Βρωμόσσυιλλα» και ο Διαιτητής τον κατάγγειλε.

 

Η ενέργεια αυτή του καταγγελλόμενου κρίνεται από τη Δικαστική Επιτροπή ως εντελώς απαράδεκτη.

 

Η πράξη αυτή του ποδοσφαιριστή εντός γηπέδου ή εντός δικαιοδοσίας του Διαιτητή θα προκαλούσε την επίδειξη σε αυτόν της κόκκινης κάρτας, οπότε θα τιμωρείτο με αυτόματο αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και θα παραπεμπόταν στη Δικαστική Επιτροπή για περαιτέρω ποινή. Η περαιτέρω αυτή ποινή όπως καθορίζεται στην Προκήρυξη είναι 4 τουλάχιστον επιπλέον αγωνιστικές αποκλεισμός και επιπλέον πρόστιμο (Άρθρα 21.1 και 22 ΚΕΦ ΧV).

 

Ο καταγγελλόμενος με επιστολή του ημερομηνίας 19/02/2023 απολογείται για τη συμπεριφορά του και υπόσχεται «για καλύτερη συμπεριφορά με σεβασμό προς όλους». Η Δικαστική Επιτροπή αποδέχτηκε και έλαβε υπόψη την απολογία αυτή.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες καταδίκες του ποδοσφαιριστή.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών και €75,00 πρόστιμο.

 

  1. Του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς, για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας (σύρραξη), με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, μετά το τέλος του αγώνα ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 11.02.2023, στο χώρο της κεντρικής εισόδου του γηπέδου, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Του Σωματείου ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου, για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας (σύρραξη), με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, μετά το τέλος του αγώνα ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου στις 11.02.2023, στο χώρο της κεντρικής εισόδου του γηπέδου, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Τα δύο Σωματεία παραπέμπονται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής με την ίδια ακριβώς κατηγορία που αφορά τον μεταξύ τους αγώνα ημερομηνίας 11/02/2023, για επεισόδια που προκάλεσαν μεταξύ τους οπαδοί των δύο ομάδων μετά το τέλος του αγώνα, που προκάλεσαν σύρραξη, στον χώρο της κεντρικής εισόδου του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο επί καθήκοντι αστυνομικός να μεταφέρει για ασφάλεια τους διαιτητές του αγώνα στα αποδυτήρια από την άλλη πλευρά του γηπέδου.

 

Λόγω του ότι οι 2 ίδιες καταγγελίες εναντίον των Σωματείων αυτών προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα και στην Έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις παραπομπές εναντίον των Σωματείων.

 

Η συμπεριφορά αυτή των οπαδών των 2 ομάδων είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη και τυγχάνει της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής. Τη στιγμή μάλιστα που οι τηρούμενες στατιστικές δείχνουν και για τα 2 Σωματεία, ιστορικό ανεπίτρεπτων συμπεριφορών και ενεργειών των οπαδών τους, που πέραν των βαριών ποινών που επιφέρουν στα Σωματεία αμαυρώνουν και την ιστορία των 2 αυτών Σωματείων.

 

Το Σωματείο ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς με επιστολή του ημερομηνίας 17/02/2023 απολογείται για τα επεισόδια και αναφέρει ότι «…επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και αποσυμπίεσαν την ένταση».

 

Το Σωματείο ΑΕΝ Αγ. Γεωργίου Βρυσούλων Αχερίτου με επιστολή του ημερομηνίας 20/02/2023, ενώ από την μια καταδικάζουν τις αντιαθλητικές συμπεριφορές των οπαδών τους (και καλά κάνουν), από την άλλη επιρρίπτουν τις ευθύνες της σύρραξης στον γυμνασίαρχο του αγώνα, για τον οποίο ο Παρατηρητής του αγώνα αναφέρει χαρακτηριστικά στην Έκθεσή του: «Πολύ καλό το έργο του Γυμνασίαρχου».

 

Επιβάλλονται οι εξής ποινές:

 

–           Σωματείο ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς:                      Πρόστιμο        €300,00

–           Σωματείο ΑΕΝ Αγ. Γεωρ. Βρυσ. Αχερίτου:  Πρόστιμο        €300,00

 

  1. Του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς, για μεταφορά και/ή κατοχή από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (φωτοβολίδες, τις οποίες άναψαν στην κερκίδα στο 21΄ λεπτό του αγώνα), στον αγώνα ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου  στις 11.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 34 και 35 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Όπως αναφέρουν στις Εκθέσεις τους ο Διαιτητής και ο Παρατηρητής του αγώνα, οπαδοί του καταγγελλόμενου Σωματείου στο 21’ με την επίτευξη τέρματος της ομάδας τους άναψαν 2 φωτοβολίδες στην κερκίδα, οι οποίες σβήστηκαν με την επέμβαση άλλων ατόμων.

 

Δυστυχώς το Σωματείο αυτό είναι επιρρεπές σε τέτοιου είδους συμπεριφορές των οπαδών του, τις οποίες φαίνεται δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του ότι θα λάμβανε όλα τα μέτρα για να αποφεύγονται τέτοια αντιαθλητικά περιστατικά.

 

Η κατοχή και μεταφορά, αλλά προπάντων η πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων σε αγωνιστικούς χώρους, μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες και για τους λόγους αυτούς οι επιβαλλόμενες από τη Δικαστική Επιτροπή ποινές είναι αυστηρότατες.

 

Το Σωματείο ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς με επιστολή του ημερομηνίας 17/02/2023 απολογείται για τις συμπεριφορές αυτές των οπαδών του. Η Δικαστική Επιτροπή είναι της γνώμης ότι δεν επαρκεί μια λεκτική απολογία σε επαναλαμβανόμενες αντιαθλητικές συμπεριφορές.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €250,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή της ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου, Κωνσταντίνου Κυριάκου με Α.Μ. 44124, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα προς το γυμνασιάρχο (τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος και τον έβριζε με χυδαίες και ακατονόμαστες φράσεις), στον αγώνα ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου  στις 11.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 9, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 21.1, 24 και 36 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο καταγγελλόμενος ποδοσφαιριστής παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για Αντιαθλητική Συμπεριφορά. Με βάση τις Εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, η Αντιαθλητική αυτή Συμπεριφορά συνίσταται στο ότι το άτομο αυτό:

 

α)         Έτρεξε πάνω στον Γυμνασίαρχο και τον έσπρωξε βίαια για να περάσει από την κεντρική είσοδο και να εμπλακεί στη  

            σύρραξη που λάμβανε χώρα μεταξύ των οπαδών των 2 αντίπαλων ομάδων.

 

β)         Έριξε κάτω τον Γυμνασίαρχο του αγώνα και τον έβριζε χυδαία με ακατανόμαστες φράσεις.

 

γ)         Όρμησε ξανά προς το μέρος του Γυμνασίαρχου αλλά τον απομάκρυνε άλλος συμποδοσφαιριστής του.

 

δ)         Έξω από τα αποδυτήρια ήταν πρωταγωνιστής στη δημιουργία έντασης.

 

ε)         Προκαλούσε με τη συμπεριφορά του με ακατανόμαστο υβρεολόγιο.

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως αυτές του καταγγελλόμενου, δεν έχουν θέση στους αγωνιστικούς χώρους.

 

Ο καταγγελλόμενος με επιστολή του ημερομηνίας 20/02/2023 αρχικά απολογείται για τη συμπεριφορά του προς τον Γυμνασίαρχο και τους αντίπαλους παίκτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «…τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν στον αγωνιστικό χώρο». Η θέση αυτή του ποδοσφαιριστή βρίσκει σύμφωνη τη Δικαστική Επιτροπή. Όμως στην αμέσως επόμενη παράγραφο της επιστολής του αναφέρει ότι «…με τον Γυμνασίαρχο ήρθαμε σε λεκτική αντιπαράθεση και ουδέποτε τον έχω σπρώξει». Είναι η γνώμη της Δικαστικής Επιτροπής ότι με τα λεγόμενα αυτά του ποδοσφαιριστή αναιρείται η απολογία του η οποία δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.

 

Η πράξη αυτή του ποδοσφαιριστή εντός γηπέδου ή εντός δικαιοδοσίας του Διαιτητή θα προκαλούσε την επίδειξη σε αυτόν της κόκκινης κάρτας, οπότε θα τιμωρείτο με αυτόματο αποκλεισμό 2 αγωνιστικών και θα παραπεμπόταν στη Δικαστική Επιτροπή για περαιτέρω ποινή. Η περαιτέρω αυτή ποινή όπως καθορίζεται στην Προκήρυξη είναι 6 μήνες τουλάχιστον επιπλέον αποκλεισμός και επιπλέον πρόστιμο (Άρθρα 21.2 και 22 ΚΕΦ ΧV).

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή  αποκλεισμού μέχρι 31/12/2023 και €300,00 πρόστιμο.