ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2023

dikastiki logo

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 15.02.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:

 

  1. Σωματεία ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας & Α.Ε. Τρούλλων
  • Του Σωματείου ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (σύρραξη), στον αγώνα ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας – Α.Ε. Τρούλλων στις 04.02.2023, στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (λογομαχούσαν και αλληλοσπρώχνονταν για 5΄ λεπτά), κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

  • Του Σωματείου Α.Ε. Τρούλλων, για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (σύρραξη), στον αγώνα ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας – Α.Ε. Τρούλλων στις 04.02.2023, στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (λογομαχούσαν και αλληλοσπρώχνονταν για 5΄ λεπτά), κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Τα δύο Σωματεία παραπέμφθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής με την ίδια ακριβώς κατηγορία που αφορά τον μεταξύ τους αγώνα ημερομηνίας 04/02/2023, για επεισόδια που προκάλεσαν μεταξύ τους παράγοντες και ποδοσφαιριστές των πάγκων των δύο ομάδων που προκάλεσαν σύρραξη, στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα (λογομαχούσαν και σπρώχνονταν για 5 λεπτά).

 

Λόγω του ότι οι 2 ίδιες καταγγελίες εναντίον των Σωματείων αυτών προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα και στην Έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις παραπομπές εναντίον των Σωματείων.

 

Η συμπεριφορά αυτή των ποδοσφαιριστών και των παραγόντων των 2 ομάδων είναι ανεπίτρεπτη, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα.

 

Το Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων, με επιστολή του ημερομηνίας 10/02/2023 απολογείται για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του γεγονότα, τα οποία καταδικάζουν.

 

Το Σωματείο ΚΕΔΡΟΣ Αγ. Μαρίνας δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή διευκρινιστική επιστολή.

 

Τα Σωματεία δεν έχουν πρόσφατα προηγούμενα.

 

Επιβάλλονται οι εξής ποινές:

 

–              Σωματείο ΚΕΔΡΟΣ Αγ. Μαρίνας:                              Πρόστιμο            €100,00

–              Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων:              Πρόστιμο            €100,00

 

  1. Του Λοιπού Προσωπικού της Α.Ε. Τρούλλων, Θεόδωρου Καλογήρου, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο στο 78΄ λεπτό του αγώνα (διαμαρτυρόταν έντονα προς το διαιτητή του αγώνα, πήρε καρέκλα από τον πάγκο, την έριχνε με δύναμη στο έδαφος και την κλωτσούσε για 20 μέτρα περίπου) (περαιτέρω ενώ βρισκόταν στην κερκίδα μετά την αποβολή του, με τη λήξη του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και είχε συμμετοχή στα επεισόδια που προκλήθηκαν μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων των δύο ομάδων, σπρώχνοντας ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας), στον αγώνα ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας – Α.Ε. Τρούλλων  στις 04.02.2023, κατά παράβαση των άρθρων 9, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 36 και 41 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο καταγγελλόμενος παράγοντας παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για Ανεπαρκή Συμπεριφορά. Με βάση τις Εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα, η Ανεπαρκής αυτή Συμπεριφορά συνίσταται στο ότι το άτομο αυτό:

 

α)           Αποβλήθηκε στο 78’ λόγω έντονων διαμαρτυριών προς τον Διαιτητή, ενώ βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του.

 

β)            Είπε στους διαιτητές: «Γαμώ τον σσίστο σας μπάσταρτοι».

 

γ)            Συνέχισε τις έντονες διαμαρτυρίες του και μετά την αποβολή του.

 

δ)            Πήρε μια πλαστική καρέκλα από τον πάγκο και την έριχνε με δύναμη κάτω στο έδαφος και την κλωτσούσε για 20 μέτρα περίπου.

 

ε)            Ενώ ήταν στην κερκίδα λόγω της αποβολής του, με το τέλος του αγώνα εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου.

 

στ)          Συμμετείχε στην σύρραξη σπρώχνοντας αντιπάλους ποδοσφαιριστές και παράγοντες.

 

Ο καταγγελλόμενος βαρύνεται με προηγούμενα. Το πιο πρόσφατό του είναι η καταδίκη του από την Δικαστική Επιτροπή στις 16/02/2022 για την αποβολή του σε αγώνα της ομάδας του στις 05/02/2022 για αντιαθλητική συμπεριφορά του προς τον διαιτητή του αγώνα (ύβρεις και απειλές προς τον διαιτητή), ενώ ο ίδιος εκτελούσε τα χρέη του τραυματιοφορέα. Η ποινή που του επιβλήθηκε τότε ήταν επιπλέον αποκλεισμός 5 αγωνιστικών και €150,00 πρόστιμο.

 

Εκ μέρους του καταγγελλόμενου, το Σωματείο Α.Ε. Τρούλλων απέστειλε στις 10/02/2022 απολογητική επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι η συμπεριφορά του αυτή προήλθε «… μετά από φόρτιση λόγω της έντασης του αγώνα». Ο ίδιος ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε επιστολή.

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως αυτές του καταγγελλόμενου, δεν έχουν θέση στους αγωνιστικούς χώρους. Όσοι δε δεν αντέχουν τις εντάσεις ενός ποδοσφαιρικού αγώνα (που είναι συνήθεις) και μπορεί να συμπεριφερθούν όπως τον καταγγελλόμενο, καλό είναι να αποφεύγουν τους αγώνες.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή  αποκλεισμού (απαγόρευσης εισόδου του σε στάδιο ή γήπεδο) για 1 ημερολογιακό έτος και €300,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΔΟΞΑΣ Παλαιομετόχου, Βαρνάβα Κακουλλή με Α.Μ.42680, γιατί στον αγώνα ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. στις 04.02.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 55΄ λεπτό, για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο ποδοσφαιριστής παραπέμφθηκε αρχικά ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για «Σοβαρό παραβατικό παιχνίδι». Σε διευκρινιστικό σημείωμά του ημερομηνίας 13/02/2023, ο Διαιτητής αναφέρει επί λέξει: «…αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα διότι στέρησε από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή μια προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος».

 

Το Σωματείο του ποδοσφαιριστή απέστειλε στις 14/02/2023 (εκτός προθεσμίας και αργοπορημένα) απολογητική επιστολή για την ενέργεια του ποδοσφαιριστή, η οποία εν πάση περιπτώσει λήφθηκε υπόψη κατά την επιβολή της ποινής.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες καταδίκες του ποδοσφαιριστή.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €65,00.