ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 28 Δεκεμβρίου 2022

dikastirio

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 28.12.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο  ΣΤΟΚ.

 

Των Σωματείων ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας γιατί στο μεταξύ τους αγώνα (ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας) ποδοσφαιριστές  των δύο Σωματείων με τις μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν  σύρραξη που προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας μετά το τέλος του αγώνα,  κατά   παράβαση των άρθρων 36-38 του Κεφαλαίου XV και των άρθρων 9,10,11 και 13 του Κεφαλαίου XIV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κοτσοκούμνης 2022-2-23».

 

Τα δύο Σωματεία παραπέμφθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής με την ίδια ακριβώς κατηγορία που αφορά τον μεταξύ τους αγώνα ημερομηνίας 10/12/2022, για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (οι μεταξύ τους λεκτικές αντιπαραθέσεις προκάλεσαν σύρραξη που προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας) μετά το τέλος του αγώνα.

 

Λόγω του ότι οι 2 ίδιες καταγγελίες εναντίον των Σωματείων αυτών προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στην Έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις παραπομπές εναντίον των Σωματείων.

 

Ο Διαιτητής δεν αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με την καταγγελία στο Φύλλο Αγώνα. Σε διευκρινιστική του επιστολή προς την ΣΤΟΚ ημερομηνίας 16/12/2022 αναφέρει: «Μετά το τέλος του παιχνιδιού έγινε σύρραξη μεταξύ δύο ποδοσφαιριστών, τους σταμάτησα, δεν έγινε τίποτα».

 

Ο Παρατηρητής στην Έκθεσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ο αστυνομικός μου είπε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό, απλά ήταν για λίγο λεκτικές αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών και προκάλεσαν σύρραξη και μετά από παρέμβαση του δεν δόθηκε συνέχεια. Έφυγαν και οι δύο αποστολές χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα».

 

Το Σωματείο ΟΡΦΕΑΣ, προς τιμή του, με επιστολή του ημερομηνίας 15/12/2022 απολογείται για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του γεγονότα.

 

Το Σωματείο ΦΟΙΝΙΚΑΣ δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή διευκρινιστική επιστολή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έχοντας υπόψη τις αναφορές των αξιωματούχων του αγώνα όπως παρατίθενται πιο πάνω δεν βρίσκει λόγο για οποιαδήποτε καταδίκη των Σωματείων.

 

Με βάση τα πιο πάνω αναφερόμενα η καταγγελία αυτή εναντίον και των 2 Σωματείων απορρίπτεται και τα Σωματεία αθωώνονται.