ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 4 Ιανουαρίου 2023

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 04.01.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο  ΣΤΟΚ.

 

Του Σωματείου  Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγ. Θεοδώρου Λάρνακας, στον αγώνα Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας – ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλων-Αχερίτου, γιατί το Σωματείο δεν παρέδωσε το Φύλλο Αγώνα που ήταν ορισμένος στις 14:30μμ. Το Φύλλο αγώνος παρεδόθη στις 13:50μμ ήτοι 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, κατά   παράβαση των άρθρων 36-38 του Κεφαλαίου XV και των άρθρων 9,10,11 και 13 του Κεφαλαίου XIV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κοτσοκούμνης 2022-2-23».

 

Η Δικαστική Επιτροπή εύχεται σε όλα τα Σωματεία της ΣΤΟΚ Καλή και Δημιουργική Χρονιά μέσα στο πνεύμα, στις αρχές και στις αξίες του «Εύ αγωνίζεσθαι», που το ονόμασαν χιλιάδες χρόνια μετά Fair Play!

 

  1. Σωματείο Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας (Καθυστερημένη παράδοση στον Διαιτητή του Φύλλου Αγώνος)

 

Το Φύλλο Αγώνα, με βάση την Προκήρυξη, πρέπει να συντάσσεται έγκυρα και να παραδίδεται έγκαιρα στον Διαιτητή, μέσα στα χρονικά πλαίσια που καθορίζονται (τουλάχιστον 60 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα).

 

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ελέγχου των δικαιουμένων να αγωνιστούν ποδοσφαιριστών και της έναρξης του αγώνα.

 

Χάρη στις ενέργειες της διαιτητικής ομάδας δεν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα ή οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα. Το γεγονός όμως αυτό δεν μειώνει τη σοβαρότητα του παραπτώματος του Σωματείου. Τα 20 λεπτά της καθυστέρησης παράδοσης του Φύλλου Αγώνα είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Τέτοιου είδους παραπτώματα σπανίζουν και η σοβαρότητα τους πρέπει να επιφέρει και ανάλογη ποινή.

 

Το καταγγελλόμενο Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 22/12/2022 δίνει μια ακατανόητη για τη Δικαστική Επιτροπή δικαιολογία της καθυστέρησης, η οποία κατά το Σωματείο «…οφειλόταν σε έκτακτο οικογενειακό περιστατικό του υπεύθυνου συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα…» και «…ένεκα της προσωρινής αλλαγής έδρας του γηπέδου μας για τον εν λόγω αγώνα, ήταν ακατόρθωτο να διορθώσουμε το λάθος νωρίτερα».

 

Εν πάσει περιπτώσει το Σωματείο απολογείται για το παράπτωμα αυτό και υπόσχεται να μην το επαναλάβει μελλοντικά. Η Δικαστική Επιτροπή αποδέχτηκε την απολογία του Σωματείου και την προσμέτρησε ως ελαφρυντικό κατά την επιβολή της ποινής.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €100,00.