ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 25 Ιανουαρίου 2023

dikastirio

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 25.01.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:

 

  1. Αγώνας ΔΟΞΑΣ Παλαιομετόχου – ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κιτίου στις 14.01.2023

 

  • ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου

Του Σωματείου για επεισόδια που προκάλεσαν παράγοντες του πάγκου της ομάδας (σύρραξη), που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα κατά 2 λεπτά με παράγοντες του πάγκου της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 56 – 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κιτίου

Του Σωματείου για επεισόδια που προκάλεσαν παράγοντες του πάγκου της ομάδας (σύρραξη), που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα κατά 2 λεπτά με παράγοντες του πάγκου της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 56 – 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Τα δύο Σωματεία παραπέμφθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής με την ίδια ακριβώς κατηγορία που αφορά τον μεταξύ τους αγώνα ημερομηνίας 14/01/2023, για επεισόδια που προκάλεσαν παράγοντες των πάγκων των δύο ομάδων που προκάλεσαν σύρραξη, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα κατά 2 λεπτά.

 

Λόγω του ότι οι 2 ίδιες καταγγελίες εναντίον των Σωματείων αυτών προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα όπως αυτά αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα και στην Έκθεση του Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις παραπομπές εναντίον των Σωματείων.

 

Το ανησυχητικό στην προκειμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι άτομα εκτός του αγωνιστικού χώρου «κατάφεραν» να διακόψουν τη ροή του ποδοσφαιρικού αγώνα κατά 2 λεπτά. Η συμπεριφορά αυτή των παραγόντων των 2 ομάδων είναι ανεπίτρεπτη.

 

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προς τιμή του, με επιστολή του ημερομηνίας 23/01/2023 απολογείται για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του γεγονότα.

 

Το Σωματείο ΔΟΞΑ δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή διευκρινιστική επιστολή.

 

Το Σωματείο ΔΟΞΑ δεν έχει πρόσφατα προηγούμενα.

 

Το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει 3 προηγούμενες καταδίκες κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο ως εξής:

 

            α)         Μεταφορά και πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων από οπαδούς του, 13/10/2022.

            –           Πρόστιμο €300,00.

 

            β)         Αντικανονική παρουσία στον πάγκο Προπονητή (UEFA C) ως Τραυματιοφορέα, 13/10/2022.

            –           Πρόστιμο €100,00.

 

             γ)        Χρήση λέιζερ από οπαδούς του.

            –           Πρόστιμο €350,00.

 

Επιβάλλονται οι εξής ποινές:

 

            –           Σωματείο ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου:         Πρόστιμο         €200,00

            –           Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κιτίου:             Πρόστιμο         €200,00

 

  1. Του Σωματείου ΟΜΟΝΟΙΑ Ψευδά για είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα ΟΜΟΝΟΙΑ Ψευδά – ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. στις 14.01.2023, κατά παράβαση του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧΙΙ και των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο Διαιτητής δεν αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με την καταγγελία στο Φύλλο Αγώνα.

 

Ο Παρατηρητής στην Έκθεσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Μετά το τέλος του αγώνα 20 περίπου οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να είναι γραμμένοι στο φύλλο αγώνος και πήγαν στην μέση του γηπέδου και πανηγύριζαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας ύβριζαν συνεχώς τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας».

 

Το Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή διευκρινιστική επιστολή.

 

Το Σωματείο έχει 2 προηγούμενες καταδίκες κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο ως εξής:

 

α)         Φτύσιμο οπαδών του προς τη διαιτητική ομάδα, 09/11/2022.

                        –           Πρόστιμο €350,00.

 

β)         Αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιρική σε αγώνα, 08/12/2022.

                        –           Μηδενισμός και €200,00 πρόστιμο.

 

Επιβάλλεται ποινή προστίμου €200,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του ΑΤΛΑ Αγλαντζιάς, Ευστάθιου Πατσαλίδη με Α.Μ.38538, γιατί στον αγώνα ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς στις 15.01.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 69΄ λεπτό, γιατί ενώ η μπάλα ήταν διεκδηκίσημη, κτύπησε με το χέρι του βίαια στο πρόσωπο αντίπαλο ποδοσφαιριστή, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο Διαιτητής αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι ο καταγγελλόμενος ποδοσφαιριστής και ενώ η μπάλα ήταν διεκδικήσιμη, κτύπησε με το χέρι του βίαια στο πρόσωπο τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

 

Η συμπεριφορά αυτή του καταγγελλόμενου εντάσσεται στα άρθρα 58.3 και 59 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή επεξηγηματική επιστολή για τη συμπεριφορά του. Εκ μέρους του αποστάληκε επιστολή του Σωματείου ΑΤΛΑΣ ημερομηνίας 18/01/2023, στην οποία γίνεται καλόπιστη, όπως την εξέλαβε η Δικαστική Επιτροπή, προσπάθεια διαφοροποίησης της βίαιης συμπεριφοράς του ποδοσφαιριστή.

 

Τα άρθρα 10 και 11 του ΚΕΦ ΧΙV (Δικαστική Επιτροπή) της Προκήρυξης προβλέπουν τα εξής:

 

«10.      Γεγονότα που αναφέρονται και/ή περιγράφονται στις εκθέσεις των αξιωματούχων αγώνα, θα θεωρούνται ως απόλυτα ορθά και ακριβή.

 

  1.        Οποιοδήποτε μέρος, μπορεί να αμφισβητήσει γεγονότα που περιγράφονται στις εκθέσεις αξιωματούχων αγώνα. Σε τέτοια περίπτωση, το μέρος θα πρέπει να παρουσιάσει στη Δικαστική Επιτροπή, ικανοποιητικές και απτές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, για να ληφθούν υπόψη από τη Δικαστική Επιτροπή.»

 

Η Δικαστική Επιτροπή κατά την εξέταση της υπόθεσης αυτής είχε ενώπιον της μόνο την Έκθεση του Διαιτητή.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή 2 αγωνιστικών και €75,00 πρόστιμο.

 

  1. Του προπονητή της ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C., Δημήτρη Ιωάννου Α.Μ. 20681, γιατί στον αγώνα σας ΟΜΟΝΟΙΑ Ψευδά –  ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. στις 14.01.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 45΄ λεπτό για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο Διαιτητής αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι ο καταγγελλόμενος «… στο 45’ δέχτηκε κίτρινη κάρτα για έντονες διαμαρτυρίες, ενώ στη συνέχεια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έφθασε μέχρι την επανορθωτική με αποτέλεσμα να αποβληθεί απευθείας με κόκκινη κάρτα».

 

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε πολλές φορές στο παρελθόν ότι η συμπεριφορά του κάθε Προπονητή πρέπει να είναι πρότυπο συμπεριφοράς, λόγω της ηγετικής ιδιότητας του αξιώματός του. Συμπεριφορές όπως αυτές του καταγγελλόμενου είναι παράδειγμα προς αποφυγή και απορρίπτονται από τη Δικαστική Επιτροπή. Είναι ταυτόχρονα και επικίνδυνες γιατί πιθανόν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή διευκρινιστική επιστολή.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει πρόσφατα προηγούμενα.

 

Επιβάλλεται ποινή προστίμου €300,00.