ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 2 Φεβρουαρίου 2022

dikastiki2022

 

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 02.02.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 Παύλου Χριστοδούλου με Α.Μ. 35617, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς (β΄ όμιλος) στις 15.01.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές του αγώνα μετά την αποβολή του στο 80΄ λεπτό (τους απειλούσε και τους εξύβριζε χυδαία), κατά παράβαση των άρθρων 24 και 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε τα άρθρα 21.1 και 22 του Κεφαλαίου ΧV. Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, υπό τον τίτλο Παρεκτροπή κατά Διαιτητή, τα οποία προβλέπουν:-

 

           «21. Πέραν του αυτόματου αποκλεισμού που προβλέπεται από τους Κανονισμούς του παιχνιδιού, ο αποκλεισμός ατόμου που

            λαμβάνει απευθείας κόκκινη κάρτα θα είναι:

 

        21.1  Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το διαιτητή.

……………………………………………………………………………………………

 

  1. Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο.»

 

Στην προκειμένη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής αυτός, που ήταν αναπληρωματικός στον πάγκο της ομάδας του, μετά την αποβολή του επέδειξε απαράδεκτη και ασύγγνωστη διαγωγή, εξυβρίζοντας το διαιτητή και τους βοηθούς του με πολλές ακατονόμαστες φράσεις, που προκαλούν ντροπή και να αναφερθούν ακόμα.

 

Σε μακροσκελείς επιστολές τους, τόσο το Σωματείο ΚΟΡΝΟΣF.C. 2013, όσο και ο ποδοσφαιριστής, από τη μία αναφέρονται σε ¨ειλικρινή μεταμέλεια» του ποδοσφαιριστή, από την άλλη στοχοποιούν το διαιτητή και τις ενέργειες του στο γήπεδο με τέτοιο τρόπο, που αναιρεί την «ειλικρινή μεταμέλεια».

 

Από τη μία αναφέρει το Σωματείο σωστά ότι « … σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς …», από την άλλη ότι « … η απρεπής συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή εκδηλώθηκε μετά το τέλος του αγώνα ….. γιατί νόμιζε ότι η οποιαδήποτε έκφραση της δυσαρέσκειας του για τη διαιτησία δεν μπορούσε πιά να καταγραφεί ή να καταγγελθεί».

 

Με βάση τα πιο πάνω η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών και €300,00 πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του τραυματιοφορέα του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013, Νίκου Νικολάου με Αρ.Πολ.Ταυτ. 734479, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς στις 15.01.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές του αγώνα μετά τη λήξη του (τους εξύβριζε), κατά παράβαση του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα έγγραφα που είχε ενώπιον της, αποφάσισε και επέβαλε στον τραυματιοφορέα ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €200,00 πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του Σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών, γιατί στον αγώνα ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς – ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών (β΄ όμιλος) στις 15.01.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά, δηλαδή για καθυστέρηση που προήλθε από τον έλεγχο των safe pass των ποδοσφαιριστών του Σωματείου, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 20΄ λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο €200,00 πρόστιμο.

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΠΑΟΚ Κλήρου, Αντρέα Κωνσταντίνου με Α.Μ. 203404, γιατί στον αγώνα ΠΑΟΚ Κλήρου – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας (β΄ όμιλος) στις 16.01.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές του αγώνα μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων (τους απειλούσε και τους εξύβριζε χυδαία), κατά παράβαση των άρθρων 24 και 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε τα άρθρα 21.1 και 22 του Κεφαλαίου ΧV. Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, υπό τον τίτλο Παρεκτροπή κατά Διαιτητή, τα οποία προβλέπουν:-

 

          «21. Πέραν του αυτόματου αποκλεισμού που προβλέπεται από τους Κανονισμούς του παιχνιδιού, ο αποκλεισμός ατόμου που

           λαμβάνει απευθείας κόκκινη κάρτα θα είναι:

 

       21.1  Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς το διαιτητή.

……………………………………………………………………………………………

 

  1. Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο.»

 

Στην περίπτωση αυτή ο ποδοσφαιριστής περίμενε τους διαιτητές έξω από τα αποδυτήρια για 40΄ λεπτά, μετά τη λήξη του αγώνα, και μέχρι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο τους, τους εξύβριζε με τις εμετικές φράσεις που αναφέρονται στο Φύλλο Αγώνα και που προκαλούν αηδία ακόμα και να αναφερθούν.

 

Το Σωματείο στο οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής απέστειλε επιστολή προς τη Δικαστική Επιτροπή (που απευθύνεται και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ), με ημερομηνία 24.01.2022 (μάλλον από απροσεξία του γράφει 24.01.2021) και πολύ σωστά αναφέρει ότι «Τα όσα έγιναν δεν αφορούν το Σωματείο μας και το Σωματείο μας διαχωρίζει ξεκάθαρα τη θέση του από αυτά τα γεγονότα και τα καταδικάζει».

 

Όμως όσα αναφέρει το Σωματείο για το Διαιτητή στην ίδια επιστολή («…. δεν ήταν αντικειμενικός και αμερόληπτος … ήταν προκλητικός … ήταν εύρημα δικό του η αποβολή του Αντρέα Κωνσταντίνου κ.α.») αναιρούν τα όσα πιο πάνω αναφέρονται.

 

Στο αίτημα δε του Σωματείου προς τη Δικαστική Επιτροπή «… πριν επιβάλει ποινή στον ποδοσφαιριστή να εξετάσει όλα τα γεγονότα …», η Δικαστική Επιτροπή αναφέρει ότι εξετάζει όλες τις παραπομπές που γίνονται από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα της ΚΟΠ και όλα τα γεγονότα που αφορούν συγκεκριμένα αυτές τις παραπομπές.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογία για τις πράξεις του.

 

Με βάση τα πιο πάνω η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών και €300,00 πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του Βοηθού Γυμναστή του Σωματείου ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, κου Αντρέα Φιλίππου με Α.Μ. 207800, γιατί στον αγώνα ΠΑΟΚ Κλήρου – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας (β΄ όμιλος) στις 16.01.2022, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 75΄ λεπτό γιατί κάπνιζε στον πάγκο της ομάδας, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή σημείωσε ότι η συμπεριφορά του Βοηθού Γυμναστή να καπνίζει στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και του επέβαλε πρόστιμο €250,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς, γιατί στον αγώνα ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς (α΄ όμιλος) στις 22.01.2022, οπαδοί του Σωματείου μετέφεραν και πυροδότησαν επικίνδυνα αντικείμενα εντός του σταδίου (μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος της ομάδας τους άναψαν στην κερκίδα 6 πυρσούς), κατά παράβαση των άρθρων 34 και 35 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Για την παραπομπή του αυτή, το Σωματείο ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 26.01.2022, στην οποία εκφράζει τις απολογίες του για την αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε ένας πολύ μικρός αριθμός οπαδών του.  Καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και διαβεβαιώνει ότι θα λάβει όλα τα μέτρα για να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοια αντιαθλητικά περιστατικά.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €150,00.

 

  • Του Σωματείου ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών, γιατί στον αγώνα ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών – ΠΡΟΟΔΟΣ Καϊμακλίου (β΄ όμιλος) στις 22.01.2022, το Σωματείο δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Εγκυκλίου με Αρ. 154/2021-2022 ημερομηνίας 06.08.2021, και συγκεκριμένα είχε γραμμένα στο Φύλλο Αγώνα άτομα (φυσιοθεραπευτής και τραυματιοφορέας) που δεν ήταν καταχωρημένα στο σύστημα comet, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή προειδοποίησε και στο παρελθόν όλα τα Σωματεία να είναι προσεκτικά στη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα και στις καταχωρήσεις στο σύστημα comet, για τις οποίες καταχωρήσεις είναι υπεύθυνα τα Σωματεία.

 

Το Σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών από τις 16.10.2019 μέχρι σήμερα έχει 5 παρόμοια προηγούμενα.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €200,00.

 

  • Του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, γιατί στον αγώνα ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΑΣΠΙΣ Πύλας (α΄ όμιλος) στις 22.01.2022, το Σωματείο δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες της Εγκυκλίου με Αρ. 154/2021-2022 ημερομηνίας 06.08.2021, και συγκεκριμένα είχε γραμμένο στο Φύλλο Αγώνα άτομο (γιατρός) που δεν ήταν καταχωρημένο στο σύστημα comet, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή προειδοποίησε και στο παρελθόν όλα τα Σωματεία να είναι προσεκτικά στη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα και στις καταχωρήσεις στο σύστημα comet, για τις οποίες καταχωρήσεις είναι υπεύθυνα τα Σωματεία.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €100,00.

  • Του Σωματείου ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, γιατί στον αγώνα ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας – Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ (α΄ όμιλος) στις 22.01.2022, οπαδοί του Σωματείου μετέφεραν εντός του σταδίου επικίνδυνα αντικείμενα και έριξαν αντικείμενα (κροτίδες στην κερκίδα) κατά τη διάρκεια του αγώνα (45΄ λεπτό και 65΄ λεπτό και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου), κατά παράβαση των άρθρων 25, 34 και 35 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Για την παραπομπή του αυτή, το Σωματείο ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας, απέστειλε επιστολή με ημερομηνία 27.01.2022, στην οποία αναφέρεται ότι η καταγγελλόμενη συμπεριφορά των οπαδών του, δεν περιέπεσε στην αντίληψη τους, ούτε έγινε αντιληπτή από αυτούς σε οποιοδήποτε διάστημα, παρά το ότι σύμφωνα με την καταγγελία έγινε 3 φορές (45΄ λεπτό, ανάπαυλα ημιχρόνου, 65΄ λεπτό).

 

Με τα δεδομένα αυτά, είναι παράδοξο και αντιφατικό να ζητούν στο τέλος της επιστολής τους αυτής, «τη μέγιστη επιείκεια» της Δικαστικής Επιτροπής.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €250,00.

 

  • H παραπομπήαπό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ του μέλους του Προσωπικού του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, κου Ιωάννου Σωτήρη με Α.Μ. 229549, που αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 90+2΄ λεπτό λόγω ανεπαρκής συμπεριφοράς στον αγώνα ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΑΣΠΙΣ Πύλας (α΄ όμιλος) στις 22.01.2022, δεν εκδικάστηκε στη συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 02.02.2022 και θα εκδικαστεί στην επόμενη συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής.