ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 01/12/2021

dikastirio copy 1

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 1.12.2021 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

1Η ΥΠΟΘΕΣΗ

  • Του Σωματείου Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ γιατί στον αγώνα Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), καθυστέρησε η άφιξη του γιατρού του αγώνα, που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 14΄ λεπτά και κατά παράβαση του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του γυμνασίαρχου του αγώνα Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), Γεωργίου Χατζηχαννή, για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του (επέτρεψε να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο άτομο το οποίο δεν ήταν γραμμένο στο Φύλλο Αγώνα, το οποίο διαμαρτυρόταν προς το διαιτητή), κατά παράβαση του άρθρου 28 του Κεφαλαίου ΧΙΙ της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

  • Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε και σε απόφαση της στις 13.10.2021, για παρόμοια καταγγελία Σωματείου, ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις προκαλούν ιδιαίτερη ταλαιπωρία σε αθλητές, διαιτητές, Σωματεία και Συνομοσπονδία για την κανονική διεξαγωγή των αγώνων, κατά την ημέρα και ώρα που είναι ορισμένοι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κανονική διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

 

Είναι η τελευταία φορά που η Δικαστική Επιτροπή αντιμετώπισε με επιείκεια τέτοιου είδους παράπτωμα και αφού έλαβε υπόψη την απολογητική επιστολή του Σωματείου ημερομηνίας 25.11.2021, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €100=.

  • Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι ο καθένας γυμνασίαρχος, έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα και πρέπει να εφαρμόζει σωστά τις υποχρεώσεις του.

 

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι μετά το τέλος του αγώνα διέλαθε της προσοχής του κου Γεώργιου Χατζηχαννή, που ήταν ο γυμνασίαρχος του αγώνα, η είσοδος ατόμου στον αγωνιστικό χώρο, ενέργεια ανεπίτρεπτη για το άτομο αυτό, που παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής με άλλη παραπομπή.

 

Εάν ο κύριος Χατζηχαννής ενεργούσε έγκαιρα και προληπτικά, ίσως αποφεύγετο η είσοδος του ατόμου αυτού στον αγωνιστικό χώρο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή με βάση τα πιο πάνω και την απολογία του Σωματείου ημερομηνίας 25.11.2021, αποφάσισε και επέβαλε στον κο Χατζηχαννή την ποινή της αυστηρής επίπληξης και τον προέτρεψε να είναι πιο προσεκτικός μελλοντικά στα καθήκοντα του γυμνασίαρχου.

 

 

2Η ΥΠΟΘΕΣΗ

  • Του παράγοντα του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, Σωτήρη Βαρνακίδη, γιατί στον αγώνα Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 20.12.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα προς το διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο (έντονες διαμαρτυρίες για το χρόνο των καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η βοήθεια της αστυνομικής δύναμης για να βοηθήσουν τους διαιτητές να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο), κατά παράβαση των άρθρων 21 – 24 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, γιατί στον αγώνα Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 20.12.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μη δικαιούχο άτομο μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, γιατί στον αγώνα Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 20.12.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), παράγοντας και φίλαθλος του προκάλεσαν επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα, που είχε στόχο τους διαιτητές του αγώνα (χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για την αποχώρηση των διαιτητών από τον αγωνιστικό χώρο), κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Εξέπληξε δυσάρεστα τη Δικαστική Επιτροπή η «απολογητική» επιστολή του Σωματείου ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας ημερομηνίας 29.11.2021, που μόνο απολογητική δεν ήταν, παρά την κατ΄ επίφαση χρησιμοποίηση της λέξης «απολογούμαστε» στην τελευταία παράγραφο της επιστολής τους.

Δεν έχει συνηθίσει τη Δικαστική Επιτροπή το συγκεκριμένο Σωματείο σε τέτοιου είδους επιστολές, που με τεχνάσματα και άκομψα επιχειρήματα αποφεύγει την ουσία των σοβαρών καταγγελιών που αντιμετώπιζε.

 

  • Η διασάλευση της τάξης στα γήπεδα, ιδιαίτερα από άτομα που εγγράφονται επίσημα στο Φύλλο Αγώνα, όπως ο Έφορος Ποδοσφαίρου του Σωματείου κος Στέλιος Βαρνακίδης, πρέπει να τιμωρείται αυστηρά.

 

Είναι για τη Δικαστική Επιτροπή αδιαμφισβήτητη η συμμετοχή του κου Στέλιου Βαρνακίδη στο καταγγελλόμενο γεγονός, παρά την άστοχη προσπάθεια του Σωματείου να αμφισβητήσει το γεγονός.

 

Βάσει των πιο πάνω, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλε στον κο Στέλιο Βαρνακίδη ποινή αποκλεισμού του από την είσοδο σε αγωνιστικό χώρο για περίοδο 1 μηνός και πρόστιμο €150=.

 

  • Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και συνεκδίκασε τις 2 κατηγορίες που αντιμετώπιζε το Σωματείο και επέβαλε πρόστιμο €100= και για τις 2 κατηγορίες.

 

3Η ΥΠΟΘΕΣΗ

ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 Γιώργου Λοΐζου με Α.Μ. 38571 και αριθμό φανέλας 19, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – β΄ όμιλος), επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων (λογομάχησε μαζί του και ακολούθως μετά από επεισόδιο που προέκυψε, τον πίεζε στο έδαφος και του επιτέθηκε λεκτικά), κατά παράβαση του άρθρου 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 Φοίβου Λοΐζου με Α.Μ. 202952 και αριθμό φανέλας 14, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – β΄ όμιλος), επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων (του επιτέθηκε με τα χέρια σπρώχνοντάς τον και ρίχνοντας τον στο έδαφος), κατά παράβαση του άρθρου 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – β΄ όμιλος), ποδοσφαιριστές της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων, που είχαν στόχο τον προπονητή της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς

  • Του προπονητή του Σωματείου ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς, Κωνσταντίνου Καϊάφα, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – β΄ όμιλος), επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά μετά το τέλος του αγώνα προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας στο χώρο των αποδυτηρίων (ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του και ακολούθως σε έξαλλη κατάσταση κτυπούσε την πόρτα των αποδυτηρίων της αντίπαλης ομάδας με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο), κατά παράβαση του άρθρου 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.
  • Του Σωματείου ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς, γιατί στον αγώνα ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 – ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – β΄ όμιλος), ο προπονητής της ομάδας προκάλεσε επεισόδιο με ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων, κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Λόγω του ότι οι καταγγελίες εναντίον των 2 πιο πάνω Σωματείων προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα, όπως αυτά αναφέρονται από το Διαιτητή και Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση όλων των παραπομπών εναντίον και των 2 Σωματείων.

 

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μεταξύ των καταγγελλόμενων, μετά τον αγώνα μεταξύ των 2 πιο πάνω ομάδων, είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.

 

Η εμπλοκή μάλιστα προπονητή ομάδας στα γεγονότα, με ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας, μετά το πέρας του αγώνα, μας προβλημάτισε ιδιαίτερα.  Η Δικαστική Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος καθενός προπονητή πρέπει να είναι κατευναστικός σε ανεπιθύμητα γεγονότα και όχι πυροδοτικός.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έχει επιβάλει στο παρελθόν αυστηρότατες ποινές για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Ευτυχώς για τα Σωματεία, η επέμβαση ψυχραιμότερων και από τα 2 Σωματεία απεσόβησε πιθανώς επέκταση των επεισοδίων.  Γεγονός που λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τη Δικαστική Επιτροπή.

 

Το Σωματείο ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013, όπως αναφέρει και ο Παρατηρητής του αγώνα, απολογήθηκε για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του στο γήπεδο.

 

Στις 25.11.2021 τόσο το Σωματείο ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013, όσο και οι 2 ποδοσφαιριστές Γιώργος Λοΐζου και Φοίβος Λοΐζου, απέστειλαν γραπτές απολογίες για τα γεγονότα που επεσυνέβησαν.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι η απολογία τόσο του Σωματείου, όσο και των ποδοσφαιριστών του, ήταν ειλικρινής και δικαιολογούσε τη μέγιστη δυνατή επιείκεια της Δικαστικής, χωρίς βέβαια να πραγνωρίζεται η σοβαρότητα των αδικημάτων.

 

Το Σωματείο ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς και ο προπονητής της ομάδας, κος Κωνσταντίνος Καϊάφας, δεν απέστειλαν οποιαδήποτε απολογητική επιστολή για τα διαδραματισθέντα.

 

Η Δικαστική Επιτροπή εξέτασε με μεγάλη προσοχή τις λεπτομέρειες των γεγονότων για να αποφασίσει αν στην προκειμένη περίπτωση θα εφαρμοστεί το άρθρο 58.4 ή το άρθρο 54 του Κεφαλαίου ΧV. ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Στο άρθρο 58.4 προβλέπεται ελάχιστη ποινή 4 αγωνιστικών αποκλεισμού, πλέον πρόστιμο και στο άρθρο 54, ελάχιστη ποινή 8 αγωνιστικών αποκλεισμού (φιλονικία).

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να εντάξει το σύνολο των γεγονότων στο άρθρο 58.4 και επέβαλε συνακόλουθα τις πιο κάτω ποινές:-

  • Ποδοσφαιριστής Γιώργος Λοΐζου

Αποκλεισμός 4 αγωνιστικών πλέον €200= πρόστιμο

 

  • Ποδοσφαιριστής Φοίβος Λοΐζου

Αποκλεισμός 4 αγωνιστικών πλέον €200= πρόστιμο

 

  • Σωματείο ΚΟΡΝΟΣ C.2013

€200= πρόστιμο

 

  • Προπονητής Κωνσταντίνος Καϊάφας

Αποκλεισμός 6 αγωνιστικών πλέον €300=

 

  • Σωματείο ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς

€300= πρόστιμο

 

4Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων Αντώνη Μανώλη με Α.Μ. 206889, γιατί στον αγώνα ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς – Α.Ε. Τρούλλων στις 20.11.2021 (7η αγωνιστική – α΄ όμιλος), αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 90+4΄ λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος (στο 94΄ λεπτό ο ποδοσφαιριστής χωρίς καμία πρόθεση να παίξει τη μπάλα, τράβηξε από τη φανέλα τον επιθετικό της αντίπαλης ομάδας, που βρισκόταν απέναντι από τον τερματοφύλακα και ήταν έτοιμος να σκοράρει.  Ο ποδοσφαιριστής ήταν πίσω από τον επιθετικό χωρίς να μπορεί να τον προλάβει και στέρησε καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος), ενέργεια η οποία τιμωρήθηκε με ελεύθερο κτύπημα ή πέναλτι.

Το Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων, απέστειλε απολογητική επιστολή ημερομηνίας 25.11.2021 εκ μέρους του Σωματείου και εκ μέρους του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο Σωματείο, σε απολογητική επιστολή του βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, γεγονός που το τιμά και για το οποίο του αξίζουν συγχαρητήρια.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την απολογητική επιστολή του Σωματείου και εξέτασε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο, χρόνο και λόγο της αποβολής, αποφάσισε να κρίνει τον ποδοσφαιριστή με μεγάλη επιείκεια.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή την ποινή της αυστηρής επίπληξης.