ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 10/11/2021

dikastirio

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 10.11.2021 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  • Του Σωματείου ΑΣΠΙΣ Πύλας για τον αγώνα ΑΣΠΙΣ Πύλας – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων στις 30.10.2021 (5η αγωνιστική – α΄ όμιλος), για ρίψη αντικειμένων – κροτίδες από οπαδούς της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα (65΄ λεπτό, 67΄ λεπτό και 75΄ λεπτό), κατά παράβαση του άρθρου 25 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή εξέτασε όλα τα ενώπιον της έγγραφα και επεσήμανε ότι ο διαιτητής και ο παρατηρητής του αγώνα, αναφέρουν ότι ρίχθηκαν κροτίδες από τη φιλοξενούμενη ομάδα (που ήταν η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Τρούλλων).  Επιπρόσθετα ο παρατηρητής αναφέρει ρητά την ομάδα των Τρούλλων.

 

Επίσης, η Δικαστική Επιτροπή, μελέτησε και την απολογητική επιστολή της ΑΣΠΙΣ Πύλας, στην οποία το Σωματείο επικαλείται λάθος στην παραπομπή και αναφέρει ότι ήταν οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας που έριξαν τις κροτίδες και παραπέμπει στην αναφορά του Φύλλου Αγώνα.

 

Βάσει των πιο πάνω, η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι πρόκειται για καθαρό λάθος στην παραπομπή και την απέρριψε, γιατί παραπέμφθηκε ενώπιον της η γηπεδούχος αντί της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

 

  • Του Προπονητή του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΥ Ξυλοφάγου, Μάριου Ανδρέου, για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς το διαιτητή, στον αγώνα ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου – ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου στις 30.10.2021 (5η αγωνιστική – α΄ όμιλος), αφού μετά το τέλος του αγώνα τον απείλησε λέγοντας του «θα σε βρω έξω από το γήπεδο» και «θα σε κατεβάσω κατηγορία», κατά παράβαση των άρθρων 21 – 24 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα αναφέρει όσα επί λέξει καταγράφονται στην παραπομπή (πιο πάνω).

 

Επίσης μελέτησε τις απολογίες που έστειλαν το Σωματείο και προσωπικά ο προπονητής.  Η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι η απολογία τόσο του Σωματείου, όσο και του προπονητή είναι ειλικρινής και δικαιολογεί τη μέγιστη δυνατή επιείκεια της, χωρίς βέβαια να παραγνωρίσει τη σοβαρότητα του αδικήματος.

 

Με βάση τις πρόνοιες της Προκήρυξης, η Δικαστική Επιτροπή οφείλει να επιβάλει ποινή κατ΄ ελάχιστον αποκλεισμού 4 αγώνων, πλέον πρόστιμο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την απολογία του Σωματείου και προσωπικά του προπονητή, επέβαλε ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών, πλέον €200= πρόστιμο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή δεν επέβαλε καμία ποινή στο Σωματείο.

 

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΟΛΥΜΠΟΥ Ξυλοφάγου, Μάριου Στυλιανού με Α.Μ. ΚΟΠ 36898, γιατί στον αγώνα ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου – ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου στις 30.10.2021 (5η αγωνιστική – α΄ όμιλος), δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 89΄ λεπτό από το διαιτητή, για παραβατικό παιχνίδι (Τάκλιν με υψωμένο το πόδι στο μηρό του αντίπαλου ποδοσφαιριστή).

Η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε το Φύλλο Αγώνα και επεσήμανε ότι σ΄ αυτό ο διαιτητής αναφέρει επί λέξει «Serious foul – τάκλιν με υψωμένο το πόδι του στον μηρό του αντιπάλου».

 

Επίσης η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε τις απολογητικές επιστολές του Σωματείου και προσωπικά του ποδοσφαιριστή και θεώρησε ότι η απολογία τόσο του Σωματείου, όσο και του ποδοσφαιριστή είναι ειλικρινής και δικαιολογεί τη μέγιστη δυνατή επιείκεια της, χωρίς βέβαια να παραγνωρίσει τη σοβαρότητα του αδικήματος.

 

Η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στο άρθρο 58.2 του Κεφαλαίου 15 της Προκήρυξης, που προνοεί ποινή προστίμου.

 

Ως εκ τούτου και αφού έλαβε σοβαρά τις πιο πάνω απολογίες, η Δικαστική Επιτροπή επέβαλε στον ποδοσφαιριστή πρόστιμο €100= πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΟΡΦΕΑ Λευκωσίας, Σωτήρη Μουστάκα με Α.Μ. ΚΟΠ 201233, γιατί στον αγώνα ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 30.10.2021 (5η αγωνιστική – α΄ όμιλος) δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο After the match από το διαιτητή, αφού ενώ αντικαταστάθηκε στο 70΄ λεπτό και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, στο 86΄ λεπτό σε μία διεκδίκηση της μπάλας που έγινε στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, βγήκε  έξω από τα αποδυτήρια, και όπως ανέφερε στο διαιτητή ο β΄ βοηθός του, φώναξε «Γαμώ τη μάνα σου, έσπασες τα νεύρα μου.  Σφύρα τίποτε υπέρ μας» και κατευθύνθηκε εκτός του γηπέδου.  Με το τέλος του παιχνιδιού, ο διαιτητής ενημέρωσε τον αρχηγό της ομάδας του για το περιστατικό και ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε αποβληθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά / εξύβριση προς το διαιτητή, κατά παράβαση των Κανονισμών παιχνιδιού της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε το Φύλλο Αγώνα, επεσήμανε ότι σ΄ αυτό ο διαιτητής αναφέρει όσα επί λέξει καταγράφονται στην παραπομπή (πιο πάνω).

 

Επίσης η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε τις απολογητικές επιστολές που έστειλαν το Σωματείο και προσωπικά ο ποδοσφαιριστής.  Η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι η απολογία τόσο του Σωματείου, όσο και του ποδοσφαιριστή είναι ειλικρινής και δικαιολογεί τη μέγιστη δυνατή επιείκεια της, χωρίς βέβαια να παραγνωρίσει τη σοβαρότητα του αδικήματος.

 

Με βάση τις σχετικές πρόνοιες της Προκήρυξης, η Δικαστική Επιτροπή όφειλε να επιβάλει ποινή κατ΄ ελάχιστον αποκλεισμού από 4 αγώνες, πλέον πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

Αφού η Δικαστική Επιτροπή έλαβε ιδιαίτερα υπόψη την απολογία του Σωματείου και προσωπικά του ποδοσφαιριστή και αφού έλαβε υπόψη ότι ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα και άρα θα εκτίσει ποινή 2 αγωνιστικών αυτόματου αποκλεισμού, επέβαλε στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών και €250= πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

 

  • Του  ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων, Δημήτρη Πρατζιώτη με Α.Μ. ΚΟΠ 33725, γιατί στον αγώνα ΑΣΠΙΣ Πύλας – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων στις 30.10.2021 (5η αγωνιστική – α΄ όμιλος), δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 37΄ λέπτο για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι και σοβαρό ριψοκίνδυνο παίξιμο, αφού λάκτισε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή με τις τάπες μεταξύ ώμου και αγκώνα, κατά παράβαση των Κανονισμών παιχνιδιού της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε το Φύλλο Αγώνα και επεσήμανε ότι ο διαιτητής σ΄ αυτό αναφέρει επί λέξει «Serious Foul – Σοβαρό ριψοκίνδυνο παίξιμο. Λάκτισε τον αντίπαλο με τις τάπες μεταξύ ώμου και αγκώνα».

 

Επίσης η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι το Σωματείο και ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλαν απολογία.

 

Η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στο άρθρο 58.2 του Κεφαλαίου 15 της Προκήρυξης, που προνοεί περαιτέρω ποινή προστίμου.

 

Ως εκ τούτου, η Δικαστική Επιτροπή επέβαλε στον ποδοσφαιριστή πρόστιμο €200=, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.