ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 03/11/2021

dikastiki logo

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 03.11.2021 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

  • Του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου για τον αγώνα ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου – ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου στις 23.10.2021 (4η αγωνιστική – α΄ όμιλος), για αντιαθλητική συμπεριφορά, αφού λόγω καθυστέρησης που προκλήθηκε από τον έλεγχο των Safe Pass του προσωπικού του Σωματείου, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα κατά 5 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 36 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε τα ενώπιον της έγγραφα, επεσήμανε ότι ο διαιτητής του αγώνα στο Φύλλο Αγώνα συνοπτικά αναφέρει ότι ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει κατά 5 λεπτά, καθώς έπρεπε να ελεγχθεί ο κάθε ποδοσφαιριστής ξεχωριστά, λόγω του ότι το Έντυπο που δόθηκε αρχικά, δεν έγινε αποδεκτό από τη διαιτητική ομάδα.

 

Στην απολογητική επιστολή του Σωματείου, ημερομηνίας 31.10.2021, αναφέρεται ότι το Έντυπο που δόθηκε αρχικά στη διαιτητική ομάδα και δεν έγινε αποδεκτό, είναι αυτό που έδωσε σε όλους τους προηγούμενους αγώνες του και οι άλλες διαιτητικές ομάδες το αποδέχτηκαν.

 

Αναφέρεται επίσης στην επιστολή του Σωματείου, ότι τώρα έχουν οργανωθεί καλύτερα για τον έλεγχο του Safe Pass και δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός με το καταγγελλόμενο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή δεν γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο για τον έλεγχο των Safe Pass, την ακολουθητέα διαδικασία και το χρόνο κατά τον οποίο γίνεται ο έλεγχος.  Οι Κανονισμοί τους οποίους επικαλείται ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας, δεν βοήθησαν τη Δικαστική Επιτροπή ιδιαίτερα.

 

Εν πάση περιπτώσει και λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η Δικαστική Επιτροπή δεν θεώρησε σοβαρό το παράπτωμα (την καθυστέρηση υπό τις περιστάσεις) και αποφάσισε την επιβολή ποινής της αυστηρής επίπληξης.

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου, Λοΐζου Γεωργιάδη με Α.Μ. ΚΟΠ 42031, γιατί στον αγώνα ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου – ΟΛΥΜΠΟΣ Ξυλοφάγου στις 23.10.2021 (4η αγωνιστική – α΄ όμιλος), δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 35΄ λεπτό από το διαιτητή του αγώνα, για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι.  Ο ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) σε έξοδο του εκτός της περιοχής του, ανέτρεψε τον επιθετικό ποδοσφαιριστή του αντίπαλου Σωματείου, που επιχείρησε να τον περάσει με την ταχύτητα του και να σκοράρει, η οποία ερμηνεύεται ως στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή έλαβε υπόψη τις απολογητικές επιστολές του ποδοσφαιριστή, με ημερομηνία 30.10.2021, και του Σωματείου, ημερομηνίας 31.10.2021, και αποφάσισε να κρίνει τον ποδοσφαιριστή με μεγάλη επιείκια.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή ποινή προστίμου €75= πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C., Άγγελου Μαυράκη με Α.Μ. ΚΟΠ 41548, γιατί στον αγώνα ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΜΑΘΟΥΣ Αγίου Τύχωνα στις 23.10.2021 (4η αγωνιστική – β΄ όμιλος), δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90+3΄ λεπτό από το διαιτητή του αγώνα, για βίαιη συμπεριφορά.  Ο ποδοσφαιριστής έσπρωξε βίαια ποδοσφαιριστή του αντίπαλου Σωματείου, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα, συνοπτικά αναφέρει ότι μετά από φάουλ, ο καταγγελλόμενος ποδοσφαιριστής έσπρωξε βίαια αντίπαλο ποδοσφαιριστή και γι΄ αυτό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.  Αναφέρει ακόμα ότι ο καταγγελλόμενος ποδοσφαιριστής αποχώρησε αδιαμαρτύρητα.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή επιπλέον ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και πρόστιμο €100= πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.