ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 3 Μαϊου 2023

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 03.05.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Πάμπου Αχιλλέως με Α.Μ.37377, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023:-

 

  • Δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 45+10΄ λεπτό, για έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή, τον οποίο έσπρωχνε με βίαιο τρόπο, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

  • Επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς το διαιτητή του αγώνα μετά την αποβολή του (βρισκόταν στην κερκίδα και εξύβριζε το διαιτητή), κατά παράβαση των άρθρων 9, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 21.1, 22 και 24 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο Διαιτητής αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι ο καταγγελλόμενος αποβλήθηκε στο 45’+10’ για έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή, τον οποίο έσπρωχνε με βίαιο τρόπο.

 

Η συμπεριφορά αυτή του ποδοσφαιριστή εντάσσεται στα άρθρα 58.3 και 59 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και πρόστιμο.

 

Όπως επίσης αναφέρεται στις εκθέσεις των αξιωματούχων του αγώνα (Διαιτητή και Παρατηρητή), ο εν λόγω ποδοσφαιριστής κατά την διάρκεια του Β’ ημιχρόνου που βρισκόταν στην κερκίδα (ως αποβλημένος), έβριζε χυδαία τον Διαιτητή με τις φράσεις «Γαμώ την μάνα σου», «Είσαι μπάσταρτος» «Γιε της πουτάνας».

 

Η συμπεριφορά αυτή του ποδοσφαιριστή εντάσσεται στα άρθρα 21.1 και 22 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 4 αγωνιστικών και πρόστιμο.

 

Η εκστόμιση των χυδαίων αυτών φράσεων για την μητέρα του Διαιτητή (και για κάθε μητέρα) είναι ανεπίτρεπτη και η Δικαστική Επιτροπή έδειξε διαχρονικά με τις αποφάσεις της την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αυτού του είδους συμπεριφορά.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις 2 κατηγορίες.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόσφατα προηγούμενα.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 6 αγωνιστικών και €250,00 πρόστιμο.

 

  1. Του προπονητή του Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Στέλιου Σοφοκλέους με Α.Μ.21044, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 45+10΄ λεπτό (στο 45+5΄ λεπτό εξήλθε από την τεχνική περιοχή του με έντονο ύφος και κινήθηκε προς την αντίπαλη τεχνική περιοχή του προπονητή των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση και να δημιουργηθεί σύρραξη μεταξύ των ομάδων. Κατά τη σύρραξη, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και αποβλήθηκε στο 45+10΄ λεπτό), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Όπως ανέφερε ο Διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα, ο καταγγελλόμενος εξήλθε από την τεχνική περιοχή του με έντονο ύφος και κινήθηκε προς την αντίπαλη τεχνική περιοχή του προπονητή των φιλοξενουμένων με αποτέλεσμα να έρθουν σε λεκτική αντιπαράθεση και να δημιουργηθεί σύρραξη μεταξύ των ομάδων. Κατά την διάρκεια της σύρραξης εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και αποβλήθηκε στο 45’+10’.

 

Αναμένεται από τους προπονητές να είναι οι πιο ψύχραιμοι και οι πιο συνετοί σε συμπεριφορά για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως η παρούσα υπόθεση. Πρέπει να προσπαθούν να κατευνάσουν τις πιθανές εντάσεις του αγώνα και να μην είναι οι ίδιοι πρόξενοι εντάσεων, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο καταγγελλόμενος.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει πρόσφατα προηγούμενα.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €250,00 πρόστιμο.

 

  1. α) Του Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, για επεισόδια στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023, που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (σύρραξη που διήρκησε 5΄ λεπτά) κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης του α΄ ημιχρόνου και για επεισόδιο που δημιούργησε κατά την ίδια περίοδο οπαδός της ομάδας (εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές προθέσεις, κινήθηκε προς το διαιτητή για να τον χτυπήσει και τον τράβηξε από τη φανέλα, με αποτέλεσμα να σκιστεί η φανέλα του διαιτητή), κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 41, 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

β) Του Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023, οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν σοβαρό επεισόδιο μετά το τέλος του αγώνα, το οποίο είχε στόχο το αυτοκίνητο του διαιτητή, το οποίο βρισκόταν εντός του Σταδίου, πίσω από τα αποδυτήρια (έσκισαν πισινό λάστιχο του αυτοκινήτου και προκάλεσαν ζημιές με αιχμηρό αντικείμενο και στις δύο πλευρές, γεγονός για το οποίο ο διαιτητής προέβη σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλις Χρυσοχούς), κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Τα γεγονότα για όλες τις καταγγελίες καταγράφονται με λεπτομέρεια στις Εκθέσεις τόσο του Διαιτητή όσο και του Παρατηρητή του αγώνα.

 

Το σύνολο των καταγγελλομένων αυτών πράξεων των οπαδών του Σωματείου κατά του Διαιτητή και της περιουσίας του, τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής και απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

 

Το Σωματείο παρά το ότι στο παρελθόν είχε πολλά παρόμοια προηγούμενα, στα τελευταία 3 περίπου χρόνια και προς τιμή του, δεν έχει οποιοδήποτε προηγούμενο και αυτό προσμετρά θετικά υπέρ του.

 

Το Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται η ποινή της διεξαγωγής των επόμενων 3 εντός έδρας αγώνων της ομάδας κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς θεατές) και €1.250,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, Ηράκλη Φενερίδη με Α.Μ.43838, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο during break (αποβλήθηκε στο 45+10΄ λεπτό), για έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή τον οποίο έσπρωχνε με βιαίο τρόπο, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο Διαιτητής αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα ότι ο καταγγελλόμενος αποβλήθηκε στο 45’+10’ για έντονη αντιπαράθεση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή, τον οποίο έσπρωχνε με βίαιο τρόπο.

 

Η συμπεριφορά αυτή του ποδοσφαιριστή εντάσσεται στα άρθρα 58.3 και 59 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει πρόσφατα προηγούμενα.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €75,00 πρόστιμο.

 

  1. Του προπονητή του Σωματείου ΚΕΔΡΟΥ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, Ιωνά Κουσιή με Α.Μ.928, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς στις 22.04.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο during break (στο 45+5΄ λεπτό μετά τη λεκτική αντιπαράθεση με τον αντίπαλο προπονητή, δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των ομάδων και ο προπονητής εξήλθε εκτός τεχνικής περιοχής και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Όπως ανέφερε ο Διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα, στο 45’+5’ μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τον αντίπαλο προπονητή, δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των ομάδων και ο προπονητής εξήλθε εκτός τεχνικής περιοχής και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο.

 

Αναμένεται από τους προπονητές να είναι οι πιο ψύχραιμοι και οι πιο συνετοί σε συμπεριφορά για να αποφεύγονται ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως η παρούσα υπόθεση. Πρέπει να προσπαθούν να κατευνάσουν τις πιθανές εντάσεις του αγώνα και να μην είναι οι ίδιοι πρόξενοι εντάσεων, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο καταγγελλόμενος.

 

Το τελευταίο σοβαρό παρόμοιο προηγούμενο του καταγγελλόμενου ήταν σχεδόν πριν 1 χρόνο.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 1 αγωνιστικής και €150,00 πρόστιμο.

 

  1. Του Σωματείου ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, για επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ομάδας με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας (σύρραξη που διήρκησε 5΄ λεπτά) κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης του α΄ ημιχρόνου, στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΚΕΔΡΟΣ Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας στις 22.04.2023, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Τα γεγονότα καταγράφονται με λεπτομέρεια στις Εκθέσεις τόσο του Διαιτητή όσο και του Παρατηρητή του αγώνα.

 

Το Σωματείο ΚΕΔΡΟΣ με επιστολή του προς την Δικαστική Επιτροπή ημερομηνίας 02/05/2023, δίνει την δική του εκδοχή για τις καταγγελίες και προβάλλει ισχυρισμούς όπως:

 

α) Ο Προπονητής μας δεν είχε καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις.

 

β) Ο Ποδοσφαιριστής μας Φενερίδης δεν είχε καμία ανάμιξη σε οτιδήποτε.

 

γ) Οι δικές μας κάρτες θεωρούμε πως προέκυψαν από τον Διαιτητή ως «αντιστάθμισμα» των καρτών, που δίκαια τιμώρησε την γηπεδούχο ομάδα, ως αποτέλεσμα φόβου…

 

Με τέτοιο λεκτικό δεν μπορεί η επιστολή αυτή να εκληφθεί ως απολογία και δεν μπορεί το Σωματείο να έχει την αναμενόμενη κατανόηση και επιείκεια, που ζητά.

 

Πέραν των πιο πάνω, το Σωματείο ισχυρίζεται στην επιστολή του αυτή, ότι η εκδοχή του Παρατηρητή για την υπαιτιότητα της πρόκλησης της σύρραξης, είναι η σωστή και όχι του Διαιτητή.

 

Από τα πιο κάτω αναφερόμενα φαίνεται ότι το Σωματείο δεν έχει δίκαιο ούτε στον ισχυρισμό του αυτό.

 

Τα Άρθρα 10, 11 και 12 του ΚΕΦ XIV (Δικαστική Επιτροπή) της Προκύρηξης προβλέπουν τα εξής:

 

«10. Γεγονότα που αναφέρονται και/ή περιγράφονται στις εκθέσεις αξιωματούχων αγώνα, θα θεωρούνται ως απόλυτα ορθά και ακριβή.

 

Οποιοδήποτε μέρος, μπορεί να αμφισβητήσει γεγονότα που περιγράφονται στις εκθέσεις αξιωματούχων αγώνα. Σε τέτοια περίπτωση, το μέρος θα πρέπει να παρουσιάσει στην Δικαστική Επιτροπή, ικανοποιητικές και απτές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του, για να ληφθούν υπόψη από την Δικαστική Επιτροπή.

 

Αν υπάρχουν διαφορές στα γεγονότα μεταξύ εκθέσεων αξιωματούχων αγώνα και δεν υπάρχει τρόπος για να διαπιστωθούν τα ορθά γεγονότα, η έκθεση του Διαιτητή θα θεωρείται ως απόλυτα ορθή για γεγονότα που έχουν συμβεί στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή, αν υπάρχει, θα θεωρείται απόλυτα ορθή για γεγονότα που έχουν συμβεί εκτός του αγωνιστικού χώρου.»

 

Το Σωματείο έχει ένα πολύ πρόσφατο παρόμοιο προηγούμενο (15/02/2023), επεισόδια που προκάσλεσαν ποδοσφαιριστές και παράγοντές του) και του επιβλήθηκε πρόστιμο €100,00.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €150,00.