ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 26 Απριλίου 2023

dikastiki logo

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 26.04.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του Σωματείου ΑΕΜ Μουτταγιάκας, γιατί οπαδός της ομάδας, έφυγε από την κερκίδα και εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο πάνω από τα κάγκελα για να διαμαρτυρηθεί στη Διαιτητική ομάδα και εξήλθε του αγωνιστικού χώρου με την άμεση παρέμβαση δύο παραγόντων της ομάδας του, στον αγώνα ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου – ΑΕΜ Μουτταγιάκας στις 19.04.2023, για το Κύπελλο Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ 2022 – 2023, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Για την ενέργεια αυτή του οπαδού, αποκλειστική ευθύνη φέρει το Σωματείο του. Ο τρόπος που ενήργησε το άτομο αυτό είναι απαράδεκτος και η ενέργειά του ενέχει πολλούς κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η διατάραξη διεξαγωγής ενός αγώνα καθ’ οιονδήποτε τρόπο, διαχρονικά τιμωρείται αυστηρά από την Δικαστική Επιτροπή.

 

Το ευτύχημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι με την άμεση παρέμβαση παραγόντων του καταγγελλόμενου Σωματείου, αποκαταστάθηκε η τάξη χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα αναφορικά με την διεξαγωγή του αγώνα.

 

Σε διευκρινιστικό σημείωμά του, ο Διαιτητής του αγώνα, μετά από οδηγίες της Δικαστικής Επιτροπής, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

 

«Στην φάση αυτή 2 παράγοντες τις ΑΕΜ ΜΟΥΤΤΑΓΙΑΚΚΑΣ που ήταν σε εγρήγορση κινήθηκαν αστραπιαία και τον έπιασαν και τον απομάκρυναν εκτός αγωνιστικού χώρου και ξανά πίσω στην κερκίδα πριν προλάβει να έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε μέλος τής διαιτητικής ομάδας.» 

 

Το Σωματείο δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

 

Η Δικαστική Επιτροπή, θέλοντας να επιβραβεύσει την άμεση κατασταλτική ενέργεια των παραγόντων του Σωματείου (όπως πρέπει να ενεργεί εκάστοτε το κάθε Σωματείο) αποφάσισε ότι αρμόζουσα, στην προκειμένη περίπτωση, ποινή είναι η ποινή της επίπληξης.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Ακακίου, Αντρέα Κουννά με Α.Μ.283992, γιατί στον αγώνα Α.Ε. Σιάς – ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Ακακίου στις 19.04.2023, για το Κύπελλο Κυπελλούχων της ΣΤΟΚ 2022 – 2023, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 60΄ λεπτό του αγώνα, για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €75,00.