ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 15 Μαρτίου 2023

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 15.03.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 Μιχαήλ Κολά με Α.Μ.200565, γιατί στον αγώνα Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας – ΚΟΡΝΟΣ F.C. 2013 στις 04.03.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 25΄ λεπτό, για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι (Βίαιο παίξιμο), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Η παραπομπή του ποδοσφαιριστή αναφέρεται σε «Σοβαρό παραβατικό παιχνίδι, βίαιο παίξιμο». Ζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες των γεγονότων της αποβολής από τον διαιτητή, ούτως ώστε η οποιαδήποτε πιθανή ποινή που θα επιβάλει η Δικαστική Επιτροπή να ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα και εν πάση περιπτώσει ποινή που δεν θα ευνοεί ή αδικεί τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

 

Ο διαιτητής με σημείωμά του προς τη γραμματεία της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 09/03/2023, αναφέρει συγκεκριμένα για το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος «… έτρεξε να διεκδικήσει την μπάλα την οποία και έπαιξε πρώτος όμως στην συνέχεια της κίνησης του βρίσκει τον παίχτη της Θύελλας με τις τάπες λίγο πιο κάτω από το γόνατο με ένταση, τεντωμένο πόδι, δύναμη και ταχύτητα».

 

Με βάση όλα τα πιο πάνω ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί για «αντιαθλητικό παιχνίδι», όπου προνοείται περαιτέρω ποινή προστίμου και όχι για «αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου» όπου προνοείται περαιτέρω ποινή τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και επιπλέον πρόστιμο.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Με επιστολή του ημερομηνίας 09/03/2023 ο ποδοσφαιριστής απολογείται ειλικρινά για την εις βάρος του καταγγελία και παραθέτει με σαφήνεια τα γεγονότα και προς τιμή του αναφέρει ότι «Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την απόφαση του διαιτητή, ο οποίος έκρινε την κίνησή μου ως βίαιο παίξιμο…».

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποδέχτηκε την απολογία του καταγγελλόμενου και την έλαβε σοβαρά υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή προστίμου €75,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς Ηλία Χρυσάνθου με Α.Μ.41881, γιατί στον αγώνα ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς – ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. στις 04.03.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (μετά το τέλος του αγώνα έτρεξε προς το μέρος του διαιτητή, τον έσπρωξε και του φώναζε δυνατά και επανειλημμένα «είσαι αχάπαρος»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Η ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του καταγγελλόμενου εντάσσεται στα άρθρα 21.1, 21.2 και 22 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού και πρόστιμο ως εξής:

 

«21.1 Τουλάχιστον 4 αγωνιστικές για αντιαθλητική συμπεριφορά…

21.2 Τουλάχιστον 6 μήνες για επίθεση…

22    Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο.»

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Ο ποδοσφαιριστής εκπρόθεσμα απέστειλε στις 14/03/2023 απολογητική επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

 

  • «…τιμωρήθηκα με κόκκινη κάρτα δικαιολογημένα αφού συμπεριφέρθηκα ανάρμοστα…»

 

  • «…κατανοώ την απρέπεια των λεγομένων μου…»

 

  • «…τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ειδικά από κάποιον που είναι αρχηγός της ομάδας του…»

 

Όλα τα πιο πάνω είναι θετικά και λήφθηκαν υπόψη υπέρ του καταγγελλόμενου από την Δικαστική Επιτροπή, παρά το εκπρόθεσμο της επιστολής του.

 

Ο καταγγελλόμενος ανέφερε επίσης στην επιστολή του: «Σας παρακαλώ να μεταφέρετε τις απολογίες μου στον διαιτητή». Πρέπει να ξέρει ο ποδοσφαιριστής και όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι η Δικαστική Επιτροπή δεν είναι μεταφορέας μηνυμάτων αλλά εκδικάζει τις παραπεμπόμενες υποθέσεις. Θα μπορούσε, αν ήθελε, ο ποδοσφαιριστής, να απολογηθεί ο ίδιος στον Διαιτητή με οποιοδήποτε τρόπο και να το κοινοποιήσει στην Δικαστική Επιτροπή. Πέρασαν 10 μέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα και δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί προσωπικά στον Διαιτητή και καλεί την Δικαστική Επιτροπή να το πράξει εκ μέρους του.

 

Ως αρχηγός της ομάδας του δεν επιτρέπεται να ενεργεί «εν βρασμώ ψυχής», όπως αναφέρει στην επιστολή του και μάλιστα μετά τη λήξη του αγώνα

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού μέχρι 31/10/2023 και €150,00 πρόστιμο.

 

  1. Του Λοιπού Προσωπικού του Σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα Νεκτάριου Χριστοδούλου με Α.Μ. 302787, γιατί στον αγώνα ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα – Α.Ε. Τρούλλων στις 04.03.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 75΄ λεπτό, για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο καταγγελλόμενος παράγοντας παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για Ανεπαρκή Συμπεριφορά. Με βάση την καταγγελία και τις διευκρινήσεις του Διαιτητή, που ζητήθηκαν από τη Δικαστική Επιτροπή και απεστάλησαν από τον Διαιτητή στις 09/03/2023, η Ανεπαρκής αυτή Συμπεριφορά συνίσταται στις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες του καταγγελλόμενου στις αποφάσεις τόσο του Διαιτητή όσο και του Α’ Βοηθού Διαιτητή, οι οποίες διαμαρτυρίες, προκάλεσαν την αποβολή του ατόμου αυτού στο 75’ του αγώνα, αφού παρά τις προηγηθείσες συστάσεις του Διαιτητή αυτός συνέχισε να αμφισβητεί τις αποφάσεις τους.

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορά, όπως αυτή του καταγγελλόμενου, ιδιαίτερα για άτομα που νόμιμα βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου, είναι ανεπίτρεπτη.

 

Η ευθύνη μάλιστα για την είσοδο και συμπεριφορά αυτών των ατόμων εντός του περιφραγμένου χώρου, βαρύνει και τα Σωματεία, τα οποία με την ευκαιρία αυτή καλούνται να είναι πολύ προσεκτικά στην επιλογή των ατόμων αυτών.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο €200,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου Α.Ο. Αυγόρου Αναστάση Μιχαηλά με Α.Μ.43393, γιατί στον αγώνα ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου – Α.Ο. Αυγόρου στις 04.03.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 80΄ λεπτό, για στέρηση επίτευξης τέρματος της αντίπαλης ομάδας από σκόπιμο χέρι (αυτό δεν ισχύει για τερματοφύλακα που βρίσκεται στη δική του περιοχή), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Ο ποδοσφαιριστής βαρύνεται με ένα πρόσφατο προηγούμενο στις 26/10/2022, για αποβολή του μετά από σοβαρό παραβατικό παίξιμο κατά αντίπαλο τερματοφύλακα και του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή προστίμου €100,00.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή προστίμου €150,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς Αναστάσιου Πολυκάρπου με Α.Μ.218854, γιατί στον αγώνα ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Κιτίου – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς στις 04.03.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 90+2΄ λεπτό, για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, το οποίο τιμωρήθηκε με ελεύθερο κτύπημα ή πέναλτι, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Ο ποδοσφαιριστής με επιστολή του ημερομηνίας 11/03/2023 απολογείται για την αντικανονική του ενέργεια, όπως αναφέρει, που είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του. Η Δικαστική Επιτροπή αποδέχτηκε την απολογία του καταγγελλόμενου και την έλαβε σοβαρά υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής.

 

Το Σωματείο ΑΤΛΑΣ στην προσπάθειά του να βοηθήσει τον καταγγελλόμενο απέστειλε και αυτό επιστολή ημερομηνίας 11/03/2023. Όμως τα αναφερόμενα σε αυτή:

 

  • «… θεωρούμε πως δεν στέρησε καθαρή επίτευξη τέρματος»,

 

  • «… θεωρούμε υπερβολική την απευθείας κόκκινη κάρτα»,

 

μόνο κακό μπορούν να κάμουν στον ποδοσφαιριστή και απορρίπτονται από τη Δικαστική Επιτροπή, χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά την απολογία του ποδοσφαιριστή.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή προστίμου €75,00.

 

  1. Του Σωματείου ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. και του Προέδρου του κ. Χαράλαμπου Αχιλλέως, γιατί επέτρεψε και αυτός το έπραξε, να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, να εγγραφεί στο Φύλλο Αγώνα και να καθήσει στον πάγκο της ομάδας, ο Πρόεδρος του Σωματείου, στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023, ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Λυθροδόντα στις 25.02.2023, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2022 – 2023.

 

Η παραπομπή του Σωματείου και του Προέδρου του που αναβλήθηκε από την προηγούμενη συνεδρία της Δικαστικής Επιτροπής και μετά τις διευκρινήσεις του Διαιτητή, απορρίπτεται ως ανυπόστατη.

 

Η επιπολαιότητα του συγκεκριμένου Διαιτητή πρέπει να αναφερθεί στα αρμόδια όργανα.