ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2021

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 27.10.2021 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  • Του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών για τον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων στις 16.10.2021 (3η αγωνιστική – α΄ όμιλος), για έλλειψη και/ή μη παρουσία παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 30-37 του Κεφαλαίου VΙΙ, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται με πιστή εφαρμογή όλων των προνοιών της Προκήρυξης, που τα ίδια τα Σωματεία καθόρισαν.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ έλαβε υπόψη την επιστολή του Σωματείου με ημερομηνία 25.10.2021 και αποφάσισε να επιβάλει επιεικώς πρόστιμο €75=.

 

  • Του Σωματείου ΑΣΠΙΣ Πύλας για τον αγώνα ΑΣΠΙΣ Πύλας – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 16.10.2021 (3η αγωνιστική – α΄ όμιλος), για έλλειψη και/ή μη παρουσία παιδιών επαναφοράς της μπάλας (ball boys) καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 30-37 του Κεφαλαίου VΙΙ, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται με πιστή εφαρμογή όλων των προνοιών της Προκήρυξης, που τα ίδια τα Σωματεία καθόρισαν.

Η Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ έλαβε υπόψη την επιστολή του Σωματείου με ημερομηνία 22.10.2021 και αποφάσισε να επιβάλει επιεικώς πρόστιμο €75=.

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΠΑΟΚ Κλήρου, Πέτρου Ιωάννου με Α.Μ.ΚΟΠ 36850, για αποβολή του με κόκκινη κάρτα στο 74΄ λεπτό του αγώνα ΠΑΟΚ Κλήρου – ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. στις 17.10.2021 (3η αγωνιστική – β΄ όμιλος), λόγω βίαιης συμπεριφοράς, μάρκαρε και χτύπησε με βίαιο τρόπο αντίπαλο ποδοσφαιριστή, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα, κατά παράβαση των Κανονισμών ποδοσφαίρου της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η Δικαστική Επιτροπή μελέτησε την απολογητική επιστολή που απέστειλε προσωπικά ο ποδοσφαιριστής, το περιεχόμενο της οποίας θεώρησε πραγματικά απολογητικό.

 

Η Δικαστική Επιτροπή είχε επίσης την ευκαιρία να μελετήσει και το βίντεο που της αποστάληκε, που επιβεβαιώνει τη στάση του έναντι του αντιπάλου ποδοσφαιριστή και φαίνεται ότι αμέσως κατάλαβε το λάθος του.  Στο ίδιο βίντεο φαίνεται και το φάουλ που δικαιολογεί την κόκκινη κάρτα και η ορθότητα της απόφασης του διαιτητή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή θεώρησε ότι η στάση του ποδοσφαιριστή προς τον αντίπαλο του (μετά το παράπτωμα του), όσο και ενώπιον της, μπορούν να τύχουν της μέγιστης δυνατής επιείκειας.

 

Έχοντας όμως υπόψη της η Δικαστική Επιτροπή τα άρθρα 58.3 και 59 του κεφαλαίου «Πειθαρχικά Παραπτώματα» της Προκήρυξης, που καθορίζουν το ελάχιστο της ποινής, είναι σαφές ότι το μόνο που επιτρέπει η Προκήρυξη στη Δικαστική Επιτροπή είναι ο καθορισμός του ύψους του προστίμου.

 

Βάσει όλων των πιο πάνω, επιβλήθηκαν στον ποδοσφαιριστή 2 επιπλέον αγωνιστικές αποκλεισμού και πρόστιμο €25=, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού, το οποίο ας σημειωθεί είναι το χαμηλότερο πρόστιμο που επιβάλλεται από τη Δικαστική Επιτροπή σε παρόμοιες περιπτώσεις.