ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2022

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 23.03.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

  • Του τερματοφύλακα του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Κυριάκου Παναγιώτου με Α.Μ. 41495, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά στο 87΄ λεπτό του αγώνα (προσπάθησε να παροτρύνει τους συμποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, φεύγοντας από την εστία του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εξάλεπτη διακοπή στον αγώνα), κατά παράβαση των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου XIV και του άρθρου 36 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), ποδοσφαιριστές και οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, που είχαν στόχο τη διαιτητική ομάδα κατά την αποχώρηση της από το γήπεδο (επιτέθηκαν προς το μέρος των διαιτητών, ρίχνοντας πέτρες, κλωτσώντας το αυτοκίνητο του διαιτητή προκαλώντας του ζημιές σε διάφορα σημεία), κατά παράβαση των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου XIV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Χαράλαμπου Σενέκκη με Α.Μ. 45791, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 72΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (έβρισε τον Α΄ βοηθό διαιτητή λέγοντας του «Είσαι βλάκας»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Μάριου Μιχαήλ με Α.Μ. 212904, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 87΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (κινήθηκε απειλητικά προς το διαιτητή λέγοντας του «Εν να σε σκοτώσω παλιόβλακα.  Θα σου λήσω τη μουτσούνα σου.  Είσαι αχάπαρος.  Εν φέφκεις που δαμέσα, πουστοπεζέβεγκε.  Γαμώ το σπίτι σου.»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Σταύρου Νικολάου με Α.Μ. 47994, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 84΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (έβρισε τον Α΄ βοηθό διαιτητή λέγοντας του «Είσαι παλιόβλακας.»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Επειδή οι καταγγελίες εναντίον του Σωματείου και των ποδοσφαιριστών του προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται από τον Διαιτητή και τον Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση όλων των παραπομπών εναντίον του Σωματείου και των 4 ποδοσφαιριστών του.

 

Τόσο το Σωματείο όσο και οι 4 ποδοσφαιριστές του με ξεχωριστές επιστολές τους ημερομηνίας 21/03/2022, αναφέρουν ότι απολογούνται και ότι εκφράζουν την ειλικρινή τους συγγνώμη για τις καταγγελλόμενες συμπεριφορές τους και ζητούν την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής.

 

Όμως όλοι, πλην του ποδοσφαιριστή Χαράλαμπου Σενέκκη, με τις αναφορές τους στις επιστολές τους στοχοποιούν τον Διαιτητή για τις ενέργειές του στο γήπεδο και εκφράζονται εναντίον του με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με τέτοιο τρόπο που αναιρεί την «ειλικρινή συγγνώμη» και την «απολογία» τους.

 

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα (6λεπτη διακοπή στο 87’ και αποβολές ποδοσφαιριστών), όσο και μετά τον αγώνα (επίθεση κατά του διαιτητή), είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής όπως εκφράστηκε και στο παρελθόν με τις αποφάσεις της και την επιβολή αυστηρότατων ποινών για παρόμοιου είδους συμπεριφορές.

 

Η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος καθορίζει τις ελάχιστες ποινές που η Δικαστική Επιτροπή υποχρεούται να επιβάλει σε καθορισμένες περιπτώσεις.

 

Τα άρθρα 21.1 και 22 του ΚΕΦ Χ.V., Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα, της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας 2021/2022, υπό τον τίτλο Παρεκτροπή κατά Διαιτητή προβλέπουν:

 

«21. Πέραν του αυτόματου αποκλεισμού που προβλέπεται από τους Κανονισμούς του παιγνιδιού ο αποκλεισμός ατόμου που λαμβάνει απευθείας κόκκινη κάρτα θα είναι:

 

21.1      Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή.

………………………………………………………………………………………..

 

22.     Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο.»

 

Το Σωματείο έχει ένα πολύ πρόσφατο παρόμοιο προηγούμενο στις 16/02/2022 με τιμωρία €350,00 για επεισόδια ποδοσφαιριστών και παραγόντων του με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα (14 λεπτά) και ρίψη μιας μπουκάλας νερού εναντίον του α’ βοηθού διαιτητή.

 

Για τον ποδοσφαιριστή Χαράλαμπο Σενέκκη αναφέρθηκε ένα παρόμοιο προηγούμενο στις 07/10/2020 με τιμωρία 4 αγωνιστικών αποκλεισμού και €150,00 προστίμου για εξύβριση του διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα.

 

Επιβάλλονται οι πιο κάτω ποινές:

 

α)         Στο Σωματείο πρόστιμο €750,00.

β)         Στον ποδοσφαιριστή ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ αποκλεισμός 2 αγωνιστικών και €250,00 πρόστιμο.

            (Είναι απορίας άξιο για τη Δικαστική Επιτροπή που ο ποδοσφαιριστής αυτός όχι μόνο δεν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για τη

            συμπεριφορά του αλλά δεν αντίκρισε ούτε καν κίτρινη κάρτα. Παραπέμφθηκε στη Δικαστική Επιτροπή από τον Πειθαρχικό

            Εισαγγελέα.)

γ)         Στον ποδοσφαιριστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΕΝΕΚΚΗ αποκλεισμός 4 αγωνιστικών και €200,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

δ)         Στον ποδοσφαιριστή ΜΑΡΙΟ ΜΙΧΑΗΛ αποκλεισμός 6 αγωνιστικών και €250,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

ε)          Στον ποδοσφαιριστή ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ αποκλεισμός 4 αγωνιστικών και €100,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

  • Του Σωματείου ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς, γιατί στον αγώνα ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς – ΕΛΠΙΔΑ Αστρομερίτη (β΄ όμιλος) στις 12.03.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά, ήτοι για καθυστέρηση που προήλθε κατά τον έλεγχο των δικτύων στις δύο εστίες (τα δίκτυα ήταν ελαττωματικά), που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 8΄ λεπτά, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου XIV και του άρθρου 36 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η καταγγελία αυτή είναι πρωτόγνωρη για τη Δικαστική Επιτροπή και η αναφορά του Διαιτητή ασαφής. Δεν αναφέρει ο Διαιτητής ποια ήταν αυτή η ελαττωματικότητα που χρειάστηκε 8 λεπτά να αποκατασταθεί και πότε για πρώτη φορά διαπίστωσε ο ίδιος και οι βοηθοί του την ελαττωματικότητα των δικτύων, από τις 3 φορές που η πρακτική επιβάλλει στους διαιτητές να επιθεωρούν τα δίκτυα. Εάν ο Διαιτητής διαπίστωνε την ελαττωματικότητα των δικτύων στις 2 πρώτες φορές το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.

 

Εντύπωση προκάλεσε στην Δικαστική Επιτροπή επίσης η έλλειψη οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς από τον Παρατηρητή του αγώνα. Η καθυστέρηση έναρξης ενός αγώνα για 8 λεπτά ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο ο Παρατηρητής όφειλε να αντιληφθεί και να συμπεριλάβει στην Έκθεσή του.

 

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 18/03/2022 αναφέρει ότι τα δίκτυα ήταν καινούρια και είχαν αντικατασταθεί την προηγούμενη ημέρα και προς τιμή του απολογείται για την οποιαδήποτε καθυστέρηση που προκλήθηκε στον αγώνα.

 

Όπως πολλές φορές, ειδικά φέτος, έχει επισημάνει η Δικαστική Επιτροπή η καθυστέρηση έναρξης ενός αγώνα είναι ανεπίτρεπτη γιατί επιφέρει ταλαιπωρία και αναστάτωση στην ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Η κάθε όμως περίπτωση πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά από τη Δικαστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα δικά της χαρακτηριστικά.

 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν επιβάλλεται στο Σωματείο οποιαδήποτε ποινή.

  • Του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου, γιατί αντικανονικά (συμπλήρωση τριών (3) κίτρινων καρτών) χρησιμοποίησε τον Προπονητή Κώστα Καλλή με Α.Μ. 16327, στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου στις 12.03.2022, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του Προπονητής του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου, Κώστας Καλλής με Α.Μ. 16327, γιατί χρησιμοποιήθηκε αντικανονικά (συμπλήρωση τριών (3) κίτρινων καρτών)  στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου στις 12.03.2022,  κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 21/03/2022 εκφράζει την απολογία του και αποδίδει το γεγονός σε αβλεψία τους.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €100,00.

 

Ο καταγγελλόμενος με επιστολή του ημερομηνίας 21/03/2022 εκφράζει την απολογία του για το γεγονός, το οποίο αποδίδει σε λάθος γιατί δεν έγινε σωστός έλεγχος στο comet, το λάθος όμως δεν εμπεριείχε οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

 

Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 23.03.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

  • Του τερματοφύλακα του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Κυριάκου Παναγιώτου με Α.Μ. 41495, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά στο 87΄ λεπτό του αγώνα (προσπάθησε να παροτρύνει τους συμποδοσφαιριστές του να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, φεύγοντας από την εστία του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εξάλεπτη διακοπή στον αγώνα), κατά παράβαση των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου XIV και του άρθρου 36 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), ποδοσφαιριστές και οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, που είχαν στόχο τη διαιτητική ομάδα κατά την αποχώρηση της από το γήπεδο (επιτέθηκαν προς το μέρος των διαιτητών, ρίχνοντας πέτρες, κλωτσώντας το αυτοκίνητο του διαιτητή προκαλώντας του ζημιές σε διάφορα σημεία), κατά παράβαση των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου XIV και των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Χαράλαμπου Σενέκκη με Α.Μ. 45791, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 72΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (έβρισε τον Α΄ βοηθό διαιτητή λέγοντας του «Είσαι βλάκας»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Μάριου Μιχαήλ με Α.Μ. 212904, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 87΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (κινήθηκε απειλητικά προς το διαιτητή λέγοντας του «Εν να σε σκοτώσω παλιόβλακα.  Θα σου λήσω τη μουτσούνα σου.  Είσαι αχάπαρος.  Εν φέφκεις που δαμέσα, πουστοπεζέβεγκε.  Γαμώ το σπίτι σου.»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Σταύρου Νικολάου με Α.Μ. 47994, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας στις 12.03.2022 (α΄ όμιλος), αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 84΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (έβρισε τον Α΄ βοηθό διαιτητή λέγοντας του «Είσαι παλιόβλακας.»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Επειδή οι καταγγελίες εναντίον του Σωματείου και των ποδοσφαιριστών του προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα, όπως αυτά περιγράφονται από τον Διαιτητή και τον Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση όλων των παραπομπών εναντίον του Σωματείου και των 4 ποδοσφαιριστών του.

 

Τόσο το Σωματείο όσο και οι 4 ποδοσφαιριστές του με ξεχωριστές επιστολές τους ημερομηνίας 21/03/2022, αναφέρουν ότι απολογούνται και ότι εκφράζουν την ειλικρινή τους συγγνώμη για τις καταγγελλόμενες συμπεριφορές τους και ζητούν την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής.

 

Όμως όλοι, πλην του ποδοσφαιριστή Χαράλαμπου Σενέκκη, με τις αναφορές τους στις επιστολές τους στοχοποιούν τον Διαιτητή για τις ενέργειές του στο γήπεδο και εκφράζονται εναντίον του με απαξιωτικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, με τέτοιο τρόπο που αναιρεί την «ειλικρινή συγγνώμη» και την «απολογία» τους.

 

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα (6λεπτη διακοπή στο 87’ και αποβολές ποδοσφαιριστών), όσο και μετά τον αγώνα (επίθεση κατά του διαιτητή), είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής όπως εκφράστηκε και στο παρελθόν με τις αποφάσεις της και την επιβολή αυστηρότατων ποινών για παρόμοιου είδους συμπεριφορές.

 

Η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος καθορίζει τις ελάχιστες ποινές που η Δικαστική Επιτροπή υποχρεούται να επιβάλει σε καθορισμένες περιπτώσεις.

 

Τα άρθρα 21.1 και 22 του ΚΕΦ Χ.V., Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα, της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας 2021/2022, υπό τον τίτλο Παρεκτροπή κατά Διαιτητή προβλέπουν:

 

«21. Πέραν του αυτόματου αποκλεισμού που προβλέπεται από τους Κανονισμούς του παιγνιδιού ο αποκλεισμός ατόμου που λαμβάνει απευθείας κόκκινη κάρτα θα είναι:

 

21.1      Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή.

………………………………………………………………………………………..

 

22.     Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο.»

 

Το Σωματείο έχει ένα πολύ πρόσφατο παρόμοιο προηγούμενο στις 16/02/2022 με τιμωρία €350,00 για επεισόδια ποδοσφαιριστών και παραγόντων του με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα (14 λεπτά) και ρίψη μιας μπουκάλας νερού εναντίον του α’ βοηθού διαιτητή.

 

Για τον ποδοσφαιριστή Χαράλαμπο Σενέκκη αναφέρθηκε ένα παρόμοιο προηγούμενο στις 07/10/2020 με τιμωρία 4 αγωνιστικών αποκλεισμού και €150,00 προστίμου για εξύβριση του διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα.

 

Επιβάλλονται οι πιο κάτω ποινές:

 

α)         Στο Σωματείο πρόστιμο €750,00.

β)         Στον ποδοσφαιριστή ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ αποκλεισμός 2 αγωνιστικών και €250,00 πρόστιμο.

            (Είναι απορίας άξιο για τη Δικαστική Επιτροπή που ο ποδοσφαιριστής αυτός όχι μόνο δεν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για τη

            συμπεριφορά του αλλά δεν αντίκρισε ούτε καν κίτρινη κάρτα. Παραπέμφθηκε στη Δικαστική Επιτροπή από τον Πειθαρχικό

            Εισαγγελέα.)

γ)         Στον ποδοσφαιριστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΣΕΝΕΚΚΗ αποκλεισμός 4 αγωνιστικών και €200,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

δ)         Στον ποδοσφαιριστή ΜΑΡΙΟ ΜΙΧΑΗΛ αποκλεισμός 6 αγωνιστικών και €250,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

ε)          Στον ποδοσφαιριστή ΣΤΑΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ αποκλεισμός 4 αγωνιστικών και €100,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

  • Του Σωματείου ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς, γιατί στον αγώνα ΕΝΑΔ Πόλις Χρυσοχούς – ΕΛΠΙΔΑ Αστρομερίτη (β΄ όμιλος) στις 12.03.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά, ήτοι για καθυστέρηση που προήλθε κατά τον έλεγχο των δικτύων στις δύο εστίες (τα δίκτυα ήταν ελαττωματικά), που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 8΄ λεπτά, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11 και 13 του Κεφαλαίου XIV και του άρθρου 36 του Κεφαλαίου XV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η καταγγελία αυτή είναι πρωτόγνωρη για τη Δικαστική Επιτροπή και η αναφορά του Διαιτητή ασαφής. Δεν αναφέρει ο Διαιτητής ποια ήταν αυτή η ελαττωματικότητα που χρειάστηκε 8 λεπτά να αποκατασταθεί και πότε για πρώτη φορά διαπίστωσε ο ίδιος και οι βοηθοί του την ελαττωματικότητα των δικτύων, από τις 3 φορές που η πρακτική επιβάλλει στους διαιτητές να επιθεωρούν τα δίκτυα. Εάν ο Διαιτητής διαπίστωνε την ελαττωματικότητα των δικτύων στις 2 πρώτες φορές το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.

 

Εντύπωση προκάλεσε στην Δικαστική Επιτροπή επίσης η έλλειψη οποιασδήποτε σχετικής αναφοράς από τον Παρατηρητή του αγώνα. Η καθυστέρηση έναρξης ενός αγώνα για 8 λεπτά ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο ο Παρατηρητής όφειλε να αντιληφθεί και να συμπεριλάβει στην Έκθεσή του.

 

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 18/03/2022 αναφέρει ότι τα δίκτυα ήταν καινούρια και είχαν αντικατασταθεί την προηγούμενη ημέρα και προς τιμή του απολογείται για την οποιαδήποτε καθυστέρηση που προκλήθηκε στον αγώνα.

 

Όπως πολλές φορές, ειδικά φέτος, έχει επισημάνει η Δικαστική Επιτροπή η καθυστέρηση έναρξης ενός αγώνα είναι ανεπίτρεπτη γιατί επιφέρει ταλαιπωρία και αναστάτωση στην ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος. Η κάθε όμως περίπτωση πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά από τη Δικαστική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τα δικά της χαρακτηριστικά.

 

Στην προκειμένη περίπτωση δεν επιβάλλεται στο Σωματείο οποιαδήποτε ποινή.

  • Του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου, γιατί αντικανονικά (συμπλήρωση τριών (3) κίτρινων καρτών) χρησιμοποίησε τον Προπονητή Κώστα Καλλή με Α.Μ. 16327, στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου στις 12.03.2022, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Του Προπονητής του Σωματείου ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου, Κώστας Καλλής με Α.Μ. 16327, γιατί χρησιμοποιήθηκε αντικανονικά (συμπλήρωση τριών (3) κίτρινων καρτών)  στον αγώνα του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022, ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου – ΑΔΩΝΙΣ Ιδαλίου στις 12.03.2022,  κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 21/03/2022 εκφράζει την απολογία του και αποδίδει το γεγονός σε αβλεψία τους.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €100,00.

 

Ο καταγγελλόμενος με επιστολή του ημερομηνίας 21/03/2022 εκφράζει την απολογία του για το γεγονός, το οποίο αποδίδει σε λάθος γιατί δεν έγινε σωστός έλεγχος στο comet, το λάθος όμως δεν εμπεριείχε οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών.

  • Του διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ Κλήρου – ΑΜΑΘΟΥΣ Αγίου Τύχωνα (Β΄ όμιλος) στις 13.03.2022, αφού η ομάδα του ΠΑΟΚ Κλήρου προσήλθε με μόνο 9 ποδοσφαιριστές και λόγω τραυματισμών 3 ποδοσφαιριστών, η ομάδα παρέμεινε με 6 ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα στο 20΄λεπτό ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα βάσει του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VΙ, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Το άρθρο 7 του Κεφ. VI. Αναβολή, μη Διεξαγωγή, Διακοπή Αγώνα, της Προκήρυξης προβλέπει τα εξής:

 

«  7.        Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής.»

 

Στην προκειμένη περίπτωση το καταγγελλόμενο Σωματείο ξεκίνησε τον αγώνα με μόνο 9 ποδοσφαιριστές. Μετά από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του στο 8ο, 17ο και 20ο λεπτό, οι οποίοι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ο Διαιτητής υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα. Το αποτέλεσμα κατά τη ώρα της διακοπής ήταν 2-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας του καταγγελλόμενου Σωματείου.

 

Με βάση τα πιο πάνω ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Σωματείου ΑΜΑΘΟΥΣ Αγίου Τύχωνα.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών.

  • Του διακοπέντα αγώνα ΠΑΟΚ Κλήρου – ΑΜΑΘΟΥΣ Αγίου Τύχωνα (Β΄ όμιλος) στις 13.03.2022, αφού η ομάδα του ΠΑΟΚ Κλήρου προσήλθε με μόνο 9 ποδοσφαιριστές και λόγω τραυματισμών 3 ποδοσφαιριστών, η ομάδα παρέμεινε με 6 ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα στο 20΄λεπτό ο διαιτητής να διακόψει τον αγώνα βάσει του άρθρου 7 του Κεφαλαίου VΙ, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Το άρθρο 7 του Κεφ. VI. Αναβολή, μη Διεξαγωγή, Διακοπή Αγώνα, της Προκήρυξης προβλέπει τα εξής:

 

«  7.        Αγώνας Πρωταθλήματος θα διακόπτεται από τον διαιτητή σε περίπτωση που για μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες παραμένουν λιγότεροι από 7 ποδοσφαιριστές στον αγώνα σαν αποτέλεσμα αποβολών ή τραυματισμών. Ο αγώνας θα κατακυρώνεται κατά της υπαίτιας ομάδας με σκορ 3-0 εναντίον της εκτός αν το αποτέλεσμα αυτό την βολεύει οπότε θα ισχύει το αποτέλεσμα κατά την στιγμή της διακοπής.»

 

Στην προκειμένη περίπτωση το καταγγελλόμενο Σωματείο ξεκίνησε τον αγώνα με μόνο 9 ποδοσφαιριστές. Μετά από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών του στο 8ο, 17ο και 20ο λεπτό, οι οποίοι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, ο Διαιτητής υποχρεώθηκε να διακόψει τον αγώνα. Το αποτέλεσμα κατά τη ώρα της διακοπής ήταν 2-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας του καταγγελλόμενου Σωματείου.

 

Με βάση τα πιο πάνω ο αγώνας κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του Σωματείου ΑΜΑΘΟΥΣ Αγίου Τύχωνα.