ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 16 Φεβρουαρίου 2022

dikastirio

 

 

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 16.02.2022 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

  • ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών

Αγώνας ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022

Παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας στο 75΄ λεπτό του αγώνα προκάλεσαν επεισόδια (διαμαρτύρονταν έντονα προς τον α΄ βοηθό διαιτητή και τους διαιτητές του αγώνα εισερχόμενοι στον αγωνιστικό χώρο.  Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα κατά 14΄ λεπτά από το διαιτητή, παρότι είχαν γίνει συστάσεις από το διαιτητή να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί ο αγώνας), κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Οπαδοί της ομάδας, στο 75΄ λεπτό του αγώνα, έριψαν αντικείμενα (μπουκάλι νερού) στον αγωνιστικό χώρο προς το μέρος του α΄ βοηθού διαιτητή, κατά παράβαση του άρθρου 25 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Σωματείου στο 75’ (έντονες διαμαρτυρίες, είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, ρίψη 1 μπουκάλας νερού στον αγωνιστικό χώρο), που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα για 14, είναι πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται πολύ αυστηρά με βάση την Προκήρυξη.

 

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 09/02/2022 απολογείται για τα γεγονότα των 2 εναντίον των καταγγελιών και ζητά την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής γιατί όπως αναφέρουν, είναι η πρώτη φορά που παραπέμπονται για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Είναι γεγονός ότι το Σωματείο δεν απασχόλησε ξανά τη Δικαστική Επιτροπή με παρόμοιες παραπομπές. Η διακοπή του αγώνα όμως για 14’ είναι πολύ επιβαρυντική για το Σωματείο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να κρίνει με επιείκεια το Σωματείο και να συνεκδικάσει τις δύο καταγγελίες που αντιμετωπίζει.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €350,00.

  • Του Τραυματιοφορέα του Σωματείου ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων κου Θεόδωρου Καλογήρου, γιατί στον αγώνα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων – ΑΣΠΙΣ Πύλας (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά προς το διαιτητή του αγώνα (μετά την αποβολή του με 2η κίτρινη κάρτα, αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο, ύβριζε και απειλούσε το διαιτητή), κατά παράβαση των άρθρων 21, 36 και 37 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 9 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Ενώ το Σωματείο τού εμπιστεύθηκε ένα υπεύθυνο καθήκον στον αγωνιστικό χώρο, ο κ. Καλογήρου επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά απειλώντας και εξυβρίζοντας τον διαιτητή με ακατανόμαστες φράσεις.

 

Ο καταγγελλόμενος έχει προηγούμενη τιμωρία την περίοδο 2020-2021 με 2 αγωνιστικές αποκλεισμού και €200,00 πρόστιμο.

 

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 12/02/2022, προς τιμή του, καταδικάζει απνεπιφύλακτα τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη, αναφέρει όμως ότι ο καταγγελλόμενος εξέφρασε τις απολογίες του τόσο προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου γιατί το εξέθεσε, όσο και προς την Δικαστική Επιτροπή.

 

Τέτοιες συμπεριφορές, όπως του καταγγελλόμενου, τιμωρούνται με βάση την Προκήρυξη με αποκλεισμό τουλάχιστον 4 αγωνιστικών και πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών και €150,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών – ΑΕΠ Πολεμιδιών (β΄ όμιλος) στις 05.02.2022

ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών

Οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

ΑΕΠ Πολεμιδιών

Οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8 και 10 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Λόγω του ότι οι καταγγελίες για επεισόδια πριν την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα, εναντίον των 2 πιο πάνω Σωματείων προκύπτουν από τα ίδια γεγονότα, όπως αυτά αναφέρονται από τον Διαιτητή και τον Παρατηρητή του αγώνα, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση των παραπομπών εναντίον και των 2 Σωματείων, για τις καταγγελίες που αφορούν τα επεισόδια.

 

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μεταξύ των καταγγελλόμενων, πριν τον αγώνα είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα και τυγχάνουν της αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής όπως εκφράστηκε και στο παρελθόν με τις αποφάσεις της και την επιβολή αυστηρότατων ποινών για τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Ευτυχώς για τα Σωματεία, η επέμβαση ψυχραιμότερων και από τα 2 Σωματεία απεσόβησε πιθανώς επέκταση των επεισοδίων. Γεγονός που λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τη Δικαστική Επιτροπή.

 

Τα 2 Σωματεία δεν απέστειλαν οποιαδήποτε επιστολή απολογητική ή επεξηγηματική των διαδραματισθέντων.

 

Το Σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ δεν βαρύνεται με παρόμοια προηγούμενα.

 

Το Σωματείο ΑΕΠ Πολεμιδιών έχει πρόσφατο παρόμοιο προηγούμενο ως εξής:

 

Περίοδος 2020-2021. Πρόστιμο €1.250,00 για επεισόδια που προκάλεσαν                  

οπαδοί του με αποτέλεσμα να σταματήσει ο αγώνας 3 φορές.

 

Επιβάλονται οι πιο κάτω ποινές:

 

α) Σωματείο ΕΘΝΙΚΟΣ Λατσιών –  Πρόστιμο €250,00.

 

β) Σωματείο ΑΕΠ Πολεμιδιών – Πρόστιμο €450,00.

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Γιώργου Κουλλαπή με Α.Μ. ΚΟΠ 35786, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 62΄ λεπτό για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (ο ποδοσφαιριστής αποβλήθηκε γιατί σε κάθε απόφαση της ομάδας των διαιτητών και ενώ είχαν γίνει συστάσεις και από τον 1ο βοηθό διαιτητή και από το διαιτητή, ήταν έντονος και συνεχόμενα φώναζε και διαμαρτυρόταν προς όλες τις αποφάσεις τους), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Με βάση την Προκήρυξη η αντιαθλητική συμπεριφορά εναντίον του διαιτητή τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 4 αγωνιστικές και πρόστιμο. Εάν κριθεί από την Δικαστική Επιτροπή ότι η συμπεριφορά αυτή είναι επίθεση κατά του διαιτητή, τότε τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 6 μήνες αποκλεισμό και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής βαρύνεται με ένα παλιό παρόμοιο προηγούμενο της περιόδου 2013-2014 με τιμωρία 4 αγωνιστικών και €200,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

Ο ποδοσφαιριστής απέστειλε στις 09/02/2022 απολογητική επιστολή, στην οποία η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε αρνητικά και θετικά στοιχεία. Το αρνητικό είναι ότι δικαιολογεί την συμπεριφορά του λέγοντας: «Αισθανόμενος έντονα την αδικία μέσω των αποφάσεων του διαιτητή». Το θετικό είναι ότι παραδέχεται ότι παρεκτράπηκε και υπόσχεται να μην επαναλάβει παρόμοια συμπεριφορά.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών και €150,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών, Ιάκωβου Κουμή με Α.Μ. ΚΟΠ 43086, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 45΄ λεπτό για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (στο 45΄ λεπτό ενώ σημειώθηκε τέρμα από τη γηπεδούχο ομάδα και ενώ είχαν γίνει συστάσεις και στις δύο ομάδες, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στους δύο πάγκους.  Ο ποδοσφαιριστής ήταν έντονος, προκλητικός και έβριζε τους αντιπάλους), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Με βάση την Προκήρυξη η αντιαθλητική συμπεριφορά εναντίον αντιπάλου τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €125,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς, Πέτρου Στυλιανού με Α.Μ. ΚΟΠ 48194, γιατί στον αγώνα ΘΟΙ/ΑΕΚ Λειβαδιών – ΑΤΛΑΣ Αγλαντζιάς (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 45΄ λεπτό για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (στο 45΄ λεπτό ενώ σημειώθηκε τέρμα από τους αντιπάλους και ενώ είχαν γίνει συστάσεις και στις δύο ομάδες, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στους δύο πάγκους. Ο ποδοσφαιριστής ήταν έντονος, προκλητικός και ύβριζε τους αντιπάλους), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Με βάση την Προκήρυξη η αντιαθλητική συμπεριφορά εναντίον αντιπάλου τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 2 αγωνιστικές και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €125,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων, ΑντώνηςΒασιλείου με Α.Μ. ΚΟΠ 39512, γιατί στον αγώνα ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Τρούλλων – ΑΣΠΙΣ Πύλας (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 90΄ λεπτό για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μετά από διαμαρτυρία, ύβρισε το διαιτητή λέγοντας του «είσαι αχάπαρος, εν έσιεις υπόθεση»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Με βάση την Προκήρυξη η αντιαθλητική συμπεριφορά εναντίον του διαιτητή τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 4 αγωνιστικές και πρόστιμο. Εάν κριθεί από την Δικαστική Επιτροπή ότι η συμπεριφορά αυτή είναι επίθεση κατά του διαιτητή, τότε τιμωρείται πέραν του αυτόματου αποκλεισμού με τουλάχιστον 6 μήνες αποκλεισμό και πρόστιμο.

 

Ο ποδοσφαιριστής δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

 

Το Σωματείο εκ μέρους του ποδοσφαιριστή απέστειλε στις 16/02/2022 απολογητική επιστολή ζητώντας την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής γιατί είναι η πρώτη φορά που αποβάλλεται και δεν πρόκειται να επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών και €75,00 πρόστιμο πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  • Του Τραυματιοφορέα του Σωματείου ΑΕΚ Κοράκου κου Σάββα Σάββα, γιατί στον αγώνα ΑΕΚ Κοράκου – ΑΠΟΝΑ Ανάγυιας (α΄ όμιλος) στις 05.02.2022, επέδειξε ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

Ενώ το Σωματείο τού εμπιστεύθηκε ένα υπεύθυνο καθήκον στον αγωνιστικό χώρο, ο κ. Σάββα επέδειξε αντιαθλητική συμπεριφορά διαμαρτυρόμενος προς τις αποφάσεις του διαιτητή.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €100,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.