ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η Αθλητική Ομοσπονδία Κέντρων Νεότητος Επαρχίας Λεμεσού, (Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ.) ιδρύθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, 1977 με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Λειτουργού κ. Ανδρέα Ολύμπιου, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής, σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Κέντρων Νεότητος Λεμεσού (Ε.Ε.Κ.Ν. Λεμεσού) της οποίας Πρόεδρος ήταν ο κ. Ανδρέας Χαραλάμπους, εκπρόσωπος του Κέντρου Νεότητος Κυβίδων, για να συντονίσει τον αθλητισμό ανάμεσα στο Κίνημα των Κέντρων Νεότητος της Επαρχίας Λεμεσού.

Οι σκοποί τους οποίους έθεσε από την ημέρα της ίδρυσης της η Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ. και οι οποίοι αποτελούν μέχρι σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο για τα άτομα, τα οποία αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, είναι η προαγωγή και η πρόοδος του αθλητισμού ανάμεσα στο Κίνημα των Κέντρων Νεότητος και μελών τους νέων και νεανίδων, ανεξάρτητα από φυλή, θρήσκευμα ή εθνική καταγωγή.

Επιπρόσθετα , με τη διάδοση του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής γενικότερα, σκοπείτε η ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος και η συνεργασία των φορέων του Κινήματος των Κέντρων Νεότητος σε πνεύμα αλληλεγγύης και αγάπης.

Με την επίτευξη των πιο πάνω σκοπών, η Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ. επιδιώκει

 1. Οργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (Πρωτάθλημα – Κύπελλο – Παιδικό Πρωτάθλημα)
 2. Διοργάνωση κοινωφελών δραστηριοτήτων

Τα ακόλουθα Κέντρα Νεότητος παραβρέθηκαν στην ιδρυτική Συνέλευση της Ομοσπονδίας και αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη:

 1. Κέντρο Νεότητος Λεμεσού
 2. Κέντρο Νεότητος Κυβίδων
 3. Κέντρο Νεότητος Καντού
 4. Κέντρο Νεότητος Φασούλας
 5. Κέντρο Νεότητος Αυδήμου
 6. Κέντρο Νεότητος Πάχνας
 7. Κέντρο Νεότητος Ανώγυρας
 8. Κέντρο Νεότητος Επισκοπής
 9. Κέντρο Νεότητος Μαλιάς
 10. Κέντρο Νεότητος Βουνίου
 11. Κέντρο Νεότητος Αγίου Ιωάννη Αγρού
 12. Κέντρο Νεότητος Ιδρύματος Σολωμόντος Παναγίδη
 13. Κέντρο Νεότητος Ομάδας Νέων Ιθάκη

Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο

Το Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ., το οποίο εκλέγηκε στην ιδρυτική Συνέλευση της 10 Σεπτεμβρίου, 1977, αποτελείτο από τους ακόλουθους:

 1. Σώτος Σταυρινίδης Πρόεδρος
 2. Γεώργιος Παρέα Αντιπρόεδρος
 3. Ανδρέας Ολύμπιος Γραμματέας
 4. Άλβις Κωνσταντινίδης Οργανωτικός Γραμματέας
 5. Λεωνίδα Μυρτο Ταμίας
 6. Χριστόδουλος Γιάγκου Μέλος
 7. Άριστος Παντελή Μέλος
 8. Χαράλαμπος Χαραλάμπους Μέλος
 9. Κωστάκης Ιακώβου Μέλος

Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων

Το 1982 με έμπνευση και πρωτοβουλία του τότε Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ο.Κ.Ν.Ε.Λ., υπό την προεδρία του κ. Τάκη Χριστοφόρου, και σε συνεργασία με την Επαρχιακή Επιτροπή Κέντρων Νεότητος Λεμεσού οργανώθηκε και έγινε ο Α΄ Μαραθώνιος Αγάπης Αγνοουμένων.

Σκοποί του Μαραθώνιου Αγάπης Αγνοουμένων ήταν αφενός η εξασφάλιση χρημάτων για βοήθεια των οικογενειών των αγνοουμένων και αφετέρου η προβολή του προβλήματος.

Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε από τη Μητρόπολη Λεμεσού, στις 17 Ιουλίου, 1982 και υπό μορφή σκυταλοδρομίας, στην οποία έλαβαν μέρος νέοι των Κέντρων Νεότητος της Επαρχίας μας, κατέληξε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου την εκδήλωση προσφώνησε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σπύρος Κυπριανού και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος.