ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 20 Μαρτίου 2024

dikastirio

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 20.03.2024 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

Αγώνας Α.Ε. Τρούλλων – ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών (02.03.2024

 

Για το Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΟΥΛΛΩΝ:

 

  1. Παραπομπή του Σωματείου για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στο 54ο λεπτό του αγώνα με οπαδούς και ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας (προκλήθηκε σύρραξη και δημιουργήθηκαν συμπλοκές με γροθιές και κλωτσιές μεταξύ των φιλάθλων) γεγονός που προκάλεσε και την προσωρινή διακοπή του αγώνα για δέκα περίπου λεπτά, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφ. XIV και των άρθρων 48, 49, 56 και 57 του Κεφ. XV της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2023-2024.

 

  1. Παραπομπή του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ αρ.φαν.24 ΑΜ38724 για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του 1ου ημιχρόνου στον χώρο των αποδυτηρίων προς τον διαιτητή του αγώνα (ο ποδοσφαιριστής αφού είχε προηγηθεί η αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο στο 45+4 λεπτό του αγώνα στον χώρο των αποδυτηρίων μετά το τέλος του 1ου ημιχρόνου παρεμπόδιζε τον διαιτητή να πάει στα αποδυτήρια και απαιτούσε από τον διαιτητή να μετατρέψει την κόκκινη κάρτα που του έδειξε σε δεύτερη κίτρινη. Ο διαιτητής αρνήθηκε και ο ποδοσφαιριστής αποκάλεσε τον διαιτητή κομπλεξικό), κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφ. XIV και των άρθρων 21-24 και των άρθρων 36-39 του Κεφ. XV της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2023-2024.

 

  1. Παραπομπή του ίδιου ποδοσφαιριστή ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα για βίαιη συμπεριφορά. Έσπρωξε τον διαιτητή στο στήθος και του χτύπησε με το κεφάλι στο κεφάλι του ελαφρά.

 

Για το Σωματείο ΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ:

 

  1. Παραπομπή του Σωματείου για σοβαρά επεισόδια που προκλήθηκαν από οπαδούς και ποδοσφαιριστή της ομάδας στο 54ο λεπτό του αγώνα με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας (προκλήθηκε σύρραξη και δημιουργήθηκαν συμπλοκές με γροθιές και κλωτσιές μεταξύ των φιλάθλων) γεγονός που προκάλεσε και την προσωρινή διακοπή του αγώνα για δέκα περίπου λεπτά, κατά παράβαση των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφ. XIV και των άρθρων 48, 49, 56 και 57 του Κεφ. XV της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ 2023-2024.

 

  1. Παραπομπή του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ αρ.φαν.1 ΑΜ212522 λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα για βίαιη συμπεριφορά. Πήδηξε από τα κάγκελα και ενεπλάκη σε καυγά με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

 

  1. Παραπομπή του ποδοσφαιριστή της ομάδας ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ αρ.φαν.7 ΑΜ212224 λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα για βίαιη συμπεριφορά. Πήδηξε από τα κάγκελα με σκοπό να εμπλακεί σε καυγά με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας αλλά ανακόπηκε και επέστρεψε στο γήπεδο.

 

Σε σχέση με τον συγκεκριμένο αγώνα, ο διαιτητής κατέγραψε τα ακόλουθα στο φύλλο αγώνα:

 

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ (45+4) Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Νο24 (ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΠ 38724) ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΗΡΘΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΤΟΝ ΕΣΠΡΩΞΕ ΕΛΑΦΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΓΩΓΗ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ Ο ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΟΠΩΣ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΝΕΙ 2Η ΚΙΤΡΙΝΗ. ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ. ΣΤΟ 54Ο ΛΕΠΤΟ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ Νο1 (ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΠ 212522) ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΚΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΜΕ ΤΟ Νο7 (ΑΡ.ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΠ 212224) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΔΗΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΟΠΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΥΤΟ ΔΙΕΡΚΗΣΕ 9 ΛΕΠΤΑ (54-63 ΛΕΠΤΟ). ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΓΩΓΗ»

 

Επιπρόσθετα των πιο πάνω, ο Παρατηρητής του αγώνα κατέγραψε στην δική του έκθεση τα ακόλουθα:

 

«ΣΤΟ 54 ΛΕΠΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΚΑΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΑΥΤΟ Ο ΤΕΡΑΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΕΙΧΕ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΠΗΔΗΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΥΓΑ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΡΑΞΗ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΑΞΗ ΠΗΔΗΞΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΑΡ 7. ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΑΞΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΟΛΟΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ, ΣΤΟ Νο1 ΚΑΙ Νο7 ΠΟΥ ΕΞΗΛΘΑΝ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.»

 

Για τις πιο πάνω παραπομπές του Σωματείου Δυναμό Περβολιών και των δύο ποδοσφαιριστών του, δεν έχει αποσταλεί απολογητική / επεξηγηματική επιστολή για να ληφθεί υπόψη.

 

Για την παραπομπή του Σωματείου Αθλητική Ένωση Τρούλλων και του ποδοσφαιριστή του Πολυκάρπου Παναγιώτη, αποστάλθηκε επιστολή του Σωματείου.

 

Σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή γίνεται αναφορά σε απολογία του ποδοσφαιριστή προς το Σωματείο του και προς τη Δικαστική Επιτροπή, αναγνώριση του λάθους του και αυστηρή τιμωρία του ποδοσφαιριστή από το Σωματείο του.

 

Παρατηρούμε ότι ούτε το Σωματείο αλλά ούτε και ο ποδοσφαιριστής (έστω μέσω του Σωματείου του) δεν απολογήθηκαν προς τον διαιτητή και επιπρόσθετα, παρατηρούμε ότι δεν έχει τεθεί υπόψη της Δικαστικής Επιτροπής ποια ήταν αυτή η επικαλούμενη αυστηρή τιμωρία του ποδοσφαιριστή από το Σωματείο του ώστε να δύναται να αξιολογηθεί από την Δικαστική Επιτροπή.

 

Σε σχέση με τα γεγονότα στο 54ο λεπτό του αγώνα, το Σωματείο θέτει τα γεγονότα σε διαφορετική διάσταση από αυτή την οποία κατέγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, ωσάν ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας να επιτέθηκε απρόκλητα στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας. Επιπρόσθετα το Σωματείο αναφέρει ότι το «παραξένεψε» η παραπομπή του για σοβαρά επεισόδια των οπαδών του και θεωρεί ότι η οποιαδήποτε τιμωρία  του θα αποτελέσει αδικία.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΟΥΛΛΩΝ

 

Σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζει το Σωματείο, λαμβάνουμε ιδιαιτέρα υπόψη την μετακίνηση των οπαδών του πίσω από το τέρμα βρίζοντας τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα επεισόδια μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών είναι από τα χειρότερα επεισόδια που μπορούν συμβούν στο γήπεδο και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων συμμετείχαν στην πρόκληση των επεισοδίων.

 

Η απορία την οποία εξέφρασε το Σωματείο για την παραπομπή του ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και η επίκληση «αδικίας» σε περίπτωση οποιασδήποτε ποινής μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Ο διαιτητής ήταν ξεκάθαρος ότι το συμβάν ξεκίνησε με την μετακίνηση των οπαδών του γηπεδούχου Σωματείου πίσω από το τέρμα για να βρίσουν τον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας. Αδιαμφησβήτητα, οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας συμμετείχαν στην πρόκληση των σοβαρών επεισοδίων και συμμετείχαν «με γροθιές και κλωτσιές» με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

Ο ισχυρισμός του Σωματείου ότι «παραξένεψε» η παραπομπή του για σοβαρά επεισόδια των οπαδών του και ότι η οποιαδήποτε τιμωρία  του θα αποτελέσει αδικία, επενεργεί εις βάρος του Σωματείου αφού δείχνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή μεταμέλεια για την συμπεριφορά των οπαδών του, οι οποίοι μετακινήθηκαν πίσω από τον τερματοφύλακα και τον έβριζαν και ακολούθως συμμετείχαν στην συμπλοκή με γροθιές και κλωτσιές.

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν σε αθλητικούς χώρους και η Δικαστική Επιτροπή έχει καθήκον να προστατεύσει το άθλημα, στα πλαίσια των δικών της αρμοδιοτήτων, ως αυτές καθορίζονται από το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΣΤΟΚ.

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στο Σωματείο ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΟΥΛΛΩΝ ποινή προστίμου €850.

 

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει δύο ξεχωριστές κατηγορίες που προκύπτουν από διαφορετικά γεγονότα, η μία εξ υπαιτιότητας της συμπεριφοράς του για την οποία δέχθηκε κόκκινη κάρτα και η άλλη εξ υπαιτιότητας της συμπεριφοράς του στα αποδυτήρια μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

 

Η παραβατική συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή ξεκίνησε με διαμαρτυρίες για τις οποίες δέχτηκε κίτρινη κάρτα, την οποία δεν αποδέχτηκε σπρώχνοντας στο στήθος και χτυπώντας (με το κεφάλι του) στο κεφάλι τον διαιτητή, συμπεριφορά που κρίνουμε ότι εντάσσεται στα άρθρα 21.2, 22, 23 και 24 του Κεφ. XV της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ που προνοούν:

 

21.2 Τουλάχιστον 6 μήνες για επίθεση (κλοτσιά, σπρώξιμο, αγκωνιά, γροθιά, σκόπιμο τράβηγμα κλπ.) εναντίον διαιτητή, παρατηρητή ή γυμνασίαρχο αγώνα

  1. Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο.
  2. Επιφυλάσσεται το δικαίωμα στη Δικαστική Επιτροπή να επιβάλει περαιτέρω ποινή.
  3. Όλες οι πιο πάνω ποινές θα ισχύουν και στην περίπτωση αντιαθλητικής συμπεριφοράς ποδοσφαιριστή προς διαιτητή, παρατηρητή ή γυμνασίαρχο αγώνα οποτεδήποτε, εφόσον η αντιαθλητική συμπεριφορά καταγράφεται από το διαιτητή στο φύλλο αγώνα.

 

Το γεγονός ότι το σπρώξιμο στο στήθος και το χτύπημα στο κεφάλι ήταν ελαφριά, δεν διαφοροποιεί οτιδήποτε ως προς την συγκεκριμένη κατηγορία αλλά λαμβάνετε υπόψη κατά την επιβολή ποινής πέραν της ελάχιστης.

 

Η δεύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, συνίσταται από την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπου αρχικά εμπόδιζε τον διαιτητή να εισέλθει στα αποδυτήρια και αποχώρησε μετά από παρέμβαση της αστυνομίας. Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, επανήλθε και πάλι διαμαρτυρόμενος και αποκαλώντας τον διαιτητή «κομπλεξικό» και χρειάστηκε για δεύτερη φορά παρέμβαση της αστυνομίας για να αποχωρήσει.

 

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή είτε για την πρώτη είτε για την δεύτερη κατηγορία που αντιμετωπίζει, για σκοπούς ποινής όμως, κρίνουμε δέον όπως επιβληθεί μία ποινή και για τις δύο κατηγορίες.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες και τούτο διαφαίνεται από την προβλεπόμενη ποινή τουλάχιστον 6 μηνών για την επίθεση προς τον διαιτητή.

 

Ως αρχηγός της ομάδας, ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή. Εντός του αγωνιστικού χώρου επιτέθηκε στον διαιτητή και στο ημίχρονο χρειάστηκε δύο φορές η παρέμβαση της αστυνομίας για να τον απομακρύνει (σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία).

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στον ποδοσφαιριστή ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και για τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζει, την ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις μέχρι την 01/02/2025 και επιπλέον πρόστιμο €400.

 

ΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ

 

Για τους ίδιους λόγους που αναφέρουμε πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα των επεισοδίων που προκλήθηκαν ως αυτά καταγράφηκαν στις επίσημες εκθέσεις (ΣΤΗΝ ΣΥΡΑΞΗ ΕΤΡΕΞΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ), διαφοροποιούμαστε ελαφρώς ως προς το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στο γηπεδούχου Σωματείου καθότι η σύρραξη δεν ξεκίνησε από οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας και η ευθύνη του τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας αντανακλάται στο ύψος της ποινής για την κατηγορία που ο ίδιος αντιμετωπίζει.

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στο Σωματείο ΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΒΟΛΙΩΝ ποινή προστίμου €700.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

Αναμφίβολα ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε σοβαρό ρόλο στην πρόκληση των σοβαρών επεισοδίων και αναμφίβολα η συμπεριφορά του ήταν ανεπίτρεπτη υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε την πρόκληση από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, κάτι το οποίο όμως δεν αναιρεί την σοβαρότητα των πράξεων του ποδοσφαιριστή αλλά συνυπολογίζεται για σκοπούς ποινής.

 

Ουδείς δικαιολογείται να προβαίνει σε τέτοιας μορφής ακρότητες, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την δική του ασφάλεια και όλων όσων ευρίσκονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να μην ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε μορφή πρόκλησης.

 

Θεωρούμε καθήκον μας ως Δικαστική Επιτροπή να προστατεύσουμε το άθλημα από ακρότητες απ’ όπου και αν προέρχονται είτε αυτές είναι από ποδοσφαιριστές είτε από οπαδούς και δεν θα επιδείξουμε οποιαδήποτε ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας και δη πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων.

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στον ποδοσφαιριστή ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ την ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις μέχρι την 01/03/2025 και επιπλέον πρόστιμο €500.

 

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

 

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής εξήλθε του αγωνιστικού χώρου αλλά αποτράπηκε από τρίτους από το να συμμετέχει στην σύρραξη και για σκοπούς ποινής οφείλουμε να λάβουμε υπόψη την πρόθεση του ποδοσφαιριστή να εμπλακεί στα σοβαρά επεισόδια αλλά να εξισορροπήσουμε το ύψος ποινής με την μη συμμετοχή του, έστω και μετά από παρέμβαση τρίτων.

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στον ποδοσφαιριστή ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΟ την ποινή αποκλεισμού για 4 αγωνίστηκες πέραν του αυτόματου αποκλεισμού και επιπλέον πρόστιμο €250.

 

  1. Του Σωματείου Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, γιατί στον αγώνα Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας – ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου στις 02.03.2024, δεν χρησιμοποίησε και/ή δεν δήλωσε Προπονητή στο Φύλλο Αγώνα κατά τη διάρκεια του πιο πάνω αγώνα, κατά παράβαση των όσων αναφέρονται στο Κεφάλαιο ΧΙΙΙ της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Το άρθρο 8 του Κεφ. XIII της Προκήρυξης προνοεί ότι:

 

«Ομάδα που δεν χρησιμοποιεί ή που δεν δηλώνει προπονητή ή βοηθό προπονητή ή ομάδα που δεν αποστέλλει στην ΣΤΟΚ τα προσόντα των προπονητών της ή ομάδα που δεν υποβάλει ηλεκτρονικά στο σύστημα COMET τα προσόντα των προπονητών της και/ή τα πρωτότυπα συμβόλαια ή την απόδειξη πληρωμής από την ΣΤΟΚ θα παραπέμπεται στην Δικαστική Επιτροπή για επιβολή ποινής προστίμου»

 

Το Σωματείο δεν έχει αποσταλεί απολογητική / επεξηγηματική επιστολή για να ληφθεί υπόψη και ως εκ τούτου κρίνουμε ότι χωρίς κανένα λόγο δεν δήλωσε προπονητή κατά τον συγκεκριμένο αγώνα.

 

Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω και λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι για πρώτη φορά παραπέμπεται το Σωματείο ενώπιον μας για τον συγκεκριμένο λόγο, επιβάλλουμε στο Σωματείο Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ την ποινή προστίμου €150.

 

  1. Του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου, γιατί στον αγώνα ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου – Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας στις 02.03.2024, φίλαθλος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Το συμβάν για το οποίο παραπέμπεται το Σωματείο δεν καταγράφηκε από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα αλλά από τον παρατηρητή στην δική του έκθεση, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα:

 

«Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά στην προκαθορισμένη ώρα. Υπήρχαν περίπου 100 θεατές στο γήπεδο. Πολύ καλός αγωνιστικός χώρος. Πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Αρκετά καλές εγκαταστάσεις. Υπήρχε γιατρός και Α βοήθειες. Υπήρχε φορείο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Υπήρχε αστυνομία στο γήπεδο. Σωστά τα άτομα εντός αγωνιστικού χώρου. Κανένα πρόβλημα με το έργο του Γυμνασίαρχου. Απόλυτη πειθαρχία σε όλα τα στάδια του αγώνα. Τελικό αποτέλεσμα 1-0 για την ομάδα της ΕΛΠΙΔΑΣ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ. Το κάγκελο που ήταν μπροστά στο μέρος των οπαδών της γηπεδούχου ομάδας δεν ήταν κλειδωμένο και όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ένας οπαδός για να πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας του.»

 

Το Σωματείο με επιτολή του, αναφέρεται σε είσοδο του Προέδρου του Σωματείου για να πανηγυρίσει αλλά και για να πληρώσει διαιτητές, γιατρό κτλ.

 

Είναι δεδομένο ότι ούτε ο Πρόεδρος του Σωματείου ούτε οποιοδήποτε άλλο μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δεν δικαιούται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και τα Σωματεία έχουν καθήκον να διαφυλάξουν ότι δεν θα επιτραπεί είσοδος μη εξουσιοδοτημένου προσώπου, περιλαμβανομένου του Προέδρου όπως στην προκειμένη περίπτωση.

 

Στα πιο πάνω να προσθέσουμε ότι ούτε ο σκοπός τον οποίο επικαλείται το Σωματείο δεν δικαιολογεί την παρουσία του Προέδρου του ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου στον αγωνιστικό χώρο.

 

Παρά τα πιο πάνω και αφού λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη ότι διεξήχθη ένας αγώνας με απόλυτη αθλητοπρέπεια και πειθαρχεία, ως προκύπτει από το φύλλο αγώνα και την έκθεση του διαιτητή και παρατηρητή του αγώνα και επειδή το συμβάν έλαβε χώρα μετά την λήξη του αγώνα χωρίς να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην τάξη και πειθαρχεία, κρίνουμε δέον όπως δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο Σωματείο.

 

Συνυπολογίζοντας όλα όσα έχουν τεθεί υπόψη μας επιβάλλουμε στο Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ την ποινή της επίπληξης.