ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 10 Ιανουαρίου 2024

dikastirio copy 1

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 10.01.2024 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:

 

  1. Του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου, γιατί στον αγώνα Η ΑΚΑΝΘΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου στις 17.12.2023, οπαδοί της ομάδας προκάλεσαν επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα (κατά την είσοδο των διαιτητών του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων, οπαδοί της ομάδας, κατευθύνθηκαν προς τους διαιτητές και έριξαν μπουκάλι με νερό προς το μέρος τους, το οποίο χτύπησε τον Α΄ Βοηθό Διαιτητή στο κεφάλι), κατά παράβαση των άρθρων 25, 41, 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV, και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι του αγώνα στις Εκθέσεις τους, οι οπαδοί της καταγγελλόμενης ομάδας, που ήταν φιλοξενούμενη, μετά το τέλος του αγώνα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον της διαιτητικής ομάδας και ένας από αυτούς, έριξε 1 πλαστικό μπουκάλι με νερό, που κτύπησε τον Α΄ Βοηθό Διαιτητή στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά.

 

Τα Σωματεία έχουν προειδοποιηθεί πολλές φορές από τη Δικαστική Επιτροπή, για τις αυστηρές ποινές που επισύρουν τέτοιες συμπεριφορές και για την αποκλειστική ευθύνη τους, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους, όπως προβλέπεται στην Προκήρυξη.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, για λόγους που δεν αφορούν τους οπαδούς, δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός από τύχη.  Η απαράδεκτη όμως ενέργεια συντελέστηκε.

 

Δεν έχουν τεθεί ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες πειθαρχικές καταδίκες του Σωματείου.

 

Το καταγγελλόμενο Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €350,00.

 

  1. Του Ταμία του Σωματείου Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου, Χρίστου Φλοκκά, γιατί στον αγώνα του Σωματείου, Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου – F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022 στις 16.12.2023, εισήλθε και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα (ήταν εγγεγραμμένος στο Φύλλο Αγώνα ως Τραυματιοφορέας) ως μη δικαιούχο άτομο, κατά παράβαση του άρθρου 24.5 του Κεφαλαίου VΙΙ, και του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Δεν έχουν τεθεί ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες πειθαρχικές καταδίκες του καταγγελλόμενου.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €150,00.

 

  1. Του Λοιπού Προσωπικού του Σωματείου Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας, Σάββα Ερωτοκρίτου με Α.Μ. 47909, γιατί στον αγώνα του Σωματείου, ΑΕΚ Κοράκου – Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας στις 16.12.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 74΄ λεπτό για ανεπαρκή συμπεριφορά στον πάγκο (είπε στον Διαιτητή «Ηλίθιε»), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Ο καταγγελλόμενος παραπέμπεται ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής για Ανεπαρκή Συμπεριφορά.  Με βάση την καταγγελία, η συμπεριφορά αυτή συνίστατο στο γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος, ενώ βρισκόταν νόμιμα στον πάγκο της ομάδας του, στο 74΄ λεπτό έβρισε τον Διαιτητή με τη λέξη «Ηλίθιε».

 

Τέτοιου είδους συμπεριφορά, όπως αυτή του καταγγελλόμενου, ιδιαίτερα για τα άτομα που νόμιμα βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου, είναι ανεπίτρεπτη.

 

Η ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του καταγγελλόμενου, εντάσσεται στα άρθρα 21.1, 22 και 23 του Κεφαλαίου ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ 2023 – 2024, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού και πρόστιμο ως εξής:

 

« 21.1  Τουλάχιστον 4 αγώνες για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον διαιτητή ….

  1. Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο
  2. Επιφυλάσσεται το δικαίωμα στη Δικαστική Επιτροπή να επιβάλει περαιτέρω ποινή.»

 

Δεν έχουν τεθεί ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες πειθαρχικές καταδίκες του καταγγελλόμενου.

 

Το Σωματείο του καταγγελλόμενου, με επιστολή του ημερομηνίας 22.12.2023, που υπογράφει μόνο ο Γραμματέας του Σωματείου, αναφέρει ότι ο καταγγελλόμενος είναι «υπόδειγμα συμπεριφοράς που ουδέποτε ξέφυγε στο παρελθόν από τα πλαίσια της αθλητοπρέπειας» και ότι «ήταν μία μεμονωμένη στιγμή πάνω στην ένταση του αγώνα».

 

Ο ίδιος ο καταγγελλόμενος, δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έλαβε προς όφελος του καταγγελλόμενου, το περιεχόμενο της επιστολής του Σωματείου του.

 

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι καταγγελλόμενοι, ότι οι καθοριζόμενες από την Προκήρυξη ποινές αποκλεισμού, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να διαφοροποιηθούν προς τα κάτω, όπως είναι διατυπωμένα τα άρθρα της Προκήρυξης.  Επειδή όμως το πρόστιμο δεν καθορίζεται επ΄ ακριβώς, υπάρχει πιθανότητα να επιβληθεί τέτοιο πρόστιμο, αφού ληφθούν υπόψη οι θετικοί και αρνητικοί παράγοντες που αφορούν τον καταγγελλόμενο.

 

Επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού 4 αγώνων και €75,00 πρόστιμο, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.