ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου 2023

dikastirio copy 1

Εκδικάστηκε την Τετάρτη 29.11.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, η παραπομπή από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ, του Σωματείο ΑΕΚ Κοράκου για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας, μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ Κοράκου – ΔΟΞΑ Παλαιομετόχου στι 18.11.2023, στο χώρο των αποδυτηρίων (εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο των αποδυτηρίων και έσπρωξαν βίαια το Β΄ Βοηθό Διαιτητή κατά την είσοδο του στα αποδυτήρια), κατά παράβαση των άρθρων 41, 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV, και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Ο Διαιτητής το μόνο που αναφέρει στο Φύλλο Αγώνα είναι ότι:

«Μετά το τέλος του αγώνα, είσοδος φιλάθλων των γηπεδούχων έξω από τα αποδυτήρια.  Ακολούθησε βίαιο σπρώξιμο προς το Β΄ Βοηθό».

 

Την είσοδο των φιλάθλων στον χώρο των αποδυτηρίων, αναφέρει και ο Παρατηρητής στην Έκθεση του, χωρίς όμως ούτε αυτός να αναφέρει τον αριθμό (έστω στο περίπου) των φιλάθλων, ούτε τη συμπεριφορά τους.  Για το βίαιο σπρώξιμο στο Β΄ Βοηθό, του έκανε αναφορά ο Διαιτητής όταν μπήκε στα αποδυτήρια.

 

Για την είσοδο των φιλάθλων στον περιφραγμένο χώρο, ο Παρατηρητής προσθέτει και τα εξής κατά λέξη:

«Η αστυνομία δεν έκανε το καθήκον της και επέτρεψε την είσοδο φιλάθλων εντός του περιφραγμένου χώρου των αποδυτηρίων».

 

Η ακριβής και λεπτομερής αναφορά των γεγονότων από αξιωματούχους του αγώνα, όταν υπάρχουν παραπομπές για επεισόδια, είναι απαραίτητες για την επιβολή των κατάλληλων και δίκαιων ποινών.

 

Επειδή οι προβλεπόμενες ποινές για επεισόδια είναι πολύ αυστηρές, η Δικαστική Επιτροπή πρέπει να έχει ενώπιον της πλήρη εικόνα των γεγονότων.

 

Στην προκειμένη περίπτωση, η περιγραφή των γεγονότων από τους αξιωματούχους δεν είναι πλήρης και η Δικαστική Επιτροπή δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Πόσοι φίλαθλοι εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο;
  • Ποια ήταν η συμπεριφορά τους;
  • Πόσοι έλαβαν μέρος στα «επεισόδια» για τα οποία υπάρχει παραπομπή;
  • Πόσοι έσπρωξαν το Β΄ Βοηθό;
  • Γιατί η Αστυνομία επέτρεψε την είσοδο φιλάθλων στον περιφραγμένο χώρο;
  • Η βροχή, στην οποία αναφέρεται ο Παρατηρητής, έπαιξε κάποιο ρόλο στην είσοδο των φιλάθλων στον περιφραγμένο χώρο;

 

Η Δικαστική Επιτροπή καλείται να επιβάλει ποινή εναντίον Σωματείου για είσοδο στον περιφραγμένο χώρο του γηπέδου, με την ανοχή (ή άδεια της Αστυνομίας), αγνώστου αριθμού φιλάθλων, άγνωστης συμπεριφοράς, πλην του βίαιου σπρωξίματος στο Β΄ Βοηθό από κάποιον ή κάποιους φιλάθλους.

 

Σε μία ειλικρινή, όπως την έκρινε η Δικαστική Επιτροπή, απολογητική επιστολή, ημερομηνίας 28.11.2023, το Σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων:

 

«Απολογούμαστε για το συμβάν που έγινε μετά το τέλος του αγώνα, σε χρόνο που όλα κυλούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού τελείωσε ένας αθλητοπρεπέστατος αγώνας εντός και εκτός γηπέδου».

 

Η αναφορά αυτή του Σωματείου, επιβεβαιώνεται και από τον Παρατηρητή του αγώνα, με όσα αναφέρει στην Έκθεση του.

 

Ακολούθως το Σωματείο, δίνει λεπτομερώς τη δική του εκδοχή για το καταγγελλόμενο επεισόδιο, για το οποίο η Δικαστική Επιτροπή δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι επεσυνέβη, όπως ακριβώς αναφέρεται στην επιστολή του Σωματείου.  Για ευνόητους λόγους, η Δικαστική Επιτροπή κρίνει ότι δεν είναι αναγκαία οποιαδήποτε αναφορά επί τούτου στην απόφαση της.

 

Και καταλήγει η επιστολή του Σωματείου:

«Σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθούμε να κρατήσουμε τους λίγους νέους της περιοχής μας, κοντά στο ποδόσφαιρο και μακριά από κακοτοπιές, γι΄ αυτό ζητούμε την επιείκεια της Δικαστικής Επιτροπής».

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να κρίνει με μεγάλη επιείκεια το Σωματείο, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρχαν καταδίκες του Σωματείου για σοβαρά παραπτώματα.

 

Το Σωματείο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στο μέλλον, για αποφυγή οποιασδήποτε παραπομπής του στη Δικαστική Επιτροπή.

 

Με βάση όλα τα πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υπόθεσης, η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει στο Σωματείο την ποινή της Επίπληξης.