ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 2023

dikastirio copy 1

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 22.11.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του Σωματείου Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας, γιατί κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας – ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου στις 11.11.2023, δεν υπήρχαν στο γήπεδο παιδιά επαναφοράς της μπάλας (ball boys), όπως τούτο καθορίζεται στα άρθρα 33 – 40 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024, με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθυστέρηση στην επαναφορά της μπάλας.

 

Η αποδιδόμενη κατηγορία εναντίον του Σωματείου δεν είναι ακριβής.

 

Ενώ η καταγγελία αναφέρει ότι «…. κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ….» δεν υπήρχαν ball boys, ο Διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα σημειώνει ότι «…. Μετά από συστάσεις στον Γυμνασίαρχο, στο Β΄ Ημίχρονο το θέμα διευθετήθηκε».

 

Το Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 17.11.2023, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και απολογήθηκε για το συμβάν.

 

Επιβάλλεται η ποινή της επίπληξης.

 

  1. Του Σωματείου Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας, για είσοδο φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας – ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου στις 11.11.2023, μετά το τέλος του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των διαιτητών, τους οποίους έβριζε, κατά παράβαση του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧV, και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.
  2. Του Σωματείου Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας για επεισόδια που προκάλεσαν παράγοντες της ομάδας στον αγώνα Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας – ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου στις 11.11.2023,  μετά το τέλος του αγώνα στο χώρο των αποδυτηρίων, δύο παράγοντες της ομάδας σε έξαλλη κατάσταση, χτυπούσαν την πόρτα των αποδυτηρίων των διαιτητών, τους ύβριζαν και τους απειλούσαν  (το περιστατικό διήρκησε περίπου 15 λεπτά και  οι διαιτητές βρίσκονταν υπό την προστασία της Αστυνομίας),  κατά παράβαση των άρθρων 56 και 57 του Κεφαλαίου ΧV, και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε να συνεκδικάσει τις δύο αυτές καταγγελίες (2&3) εναντίον του Σωματείου.

 

Το καταγγελλόμενο Σωματείο, όπως και όλα τα Σωματεία, πρέπει να γνωρίζουν ότι, με βάση την Προκήρυξη, την αποκλειστική ευθύνη για τη συμπεριφορά των Παραγόντων και των οπαδών / φιλάθλων τους, φέρουν αποκλειστικά τα Σωματεία.

 

Το καταγγελλόμενο Σωματείο με επιστολή του ημερομηνίας 17.11.2023, απολογείται για τα καταγγελλόμενα εις βάρος του γεγονότα.

 

Η επιθετική όμως συμπεριφορά, τόσον του οπαδού, όσον και των Παραγόντων του Σωματείου κατά των Διαιτητών, ιδιαίτερα μετά το τέλος του αγώνα, είναι από τα σοβαρότερα πειθαρχικά παραπτώματα στο ποδόσφαιρο και οι τιμωρίες που επιβάλλονται, αυστηρότατες.

 

Επιπλέον η εκστόμιση των χυδαίων φράσεων για τη μητέρα των Διαιτητών (και για κάθε μητέρα), που εκστόμισαν όλοι οι καταγγελλόμενοι, είναι ανεπίτρεπτη και η Δικαστική Επιτροπή έδειξε διαχρονικά με τις αποφάσεις της, την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά.

 

Το Σωματείο δεν έχει προηγούμενες πειθαρχικές καταδίκες.

 

Επιβάλλεται ποινή προστίμου €750,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας, Λοΐζου Παναγή με Α.Μ. 41241, γιατί στον αγώνα του Σωματείου Ε.Ν.ΘΟΙ Λακατάμιας – ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου στις 11.11.2023, στο 45+3΄ λεπτό δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος, τέρμα το οποίο τιμωρήθηκε με ελεύθερο κτύπημα ή Πέναλτι, κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Τα Άρθρα 58.1.(i) και 59 του ΚΕΦ.XV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) προβλέπουν τα εξής:

 

«58.1.(i) Ποινή προστίμου σε περίπτωση που αποστερεί την αντίπαλη ομάδα από καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος, εκτός της περίπτωσης που ο ίδιος ποδοσφαιριστής την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο αποβληθεί για περισσότερες από δύο φορές για αυτό το αδίκημα, οπότε θα του επιβάλλεται πέραν του προστίμου και ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα.

 

  1. Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο».

 

Ο καταγγελλόμενος δεν βαρύνεται με πρόσφατες καταδίκες.

 

Επιβάλλεται πρόστιμο €75,00.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου Α.Ο.ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνκακας, Στέφανου Λοΐζου με Α.Μ. 48026, γιατί στον αγώνα του Σωματείου ΑΠΟΛΛΩΝ Γερίου – Α.Ο.ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας στις 11.11.2023, στο 81΄ λεπτό δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για βίαιη συμπεριφορά (βίαιο λάκτισμα αντιπάλου), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η παραπομπή του ποδοσφαιριστή αναφέρεται σε «Βίαιη συμπεριφορά και βίαιο λάκτισμα αντιπάλου». Ζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες των γεγονότων της αποβολής από τον διαιτητή, ούτως ώστε η οποιαδήποτε πιθανή ποινή που θα επιβάλει η Δικαστική Επιτροπή να ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα και εν πάση περιπτώσει ποινή που δεν θα ευνοεί ή αδικεί τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

 

Ο διαιτητής με σημείωμά του προς τη γραμματεία της ΣΤΟΚ ημερομηνίας 17/11/2023, αναφέρει συγκεκριμένα για το γεγονός ότι ο καταγγελλόμενος «… τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα, δεν την πρόλαβε, με αποτέλεσμα να κτυπήσει βίαια σε αντίπαλο».

 

Με βάση όλα τα πιο πάνω ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί για «αντιαθλητικό παιχνίδι», όπου προνοείται περαιτέρω ποινή προστίμου και όχι για «αντιαθλητική συμπεριφορά κατά αντιπάλου» όπου προνοείται περαιτέρω ποινή τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και επιπλέον πρόστιμο.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν βαρύνεται με πρόσφατες καταδίκες.

 

Ο καταγγελλόμενος δεν απέστειλε οποιαδήποτε απολογητική ή επεξηγηματική επιστολή.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή προστίμου €150,00.