ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 8 Νοεμβρίου 2023

dikastiki logo

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 08.11.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΟΡΦΕΑ Λευκωσίας, κου Χρίστου Χαραλάμπους με Α.Μ. 46838, γιατί στον αγώνα ΑΕΝ Αγίου Γεωργίου Βρυσούλλων/Αχερίτου – ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας στις 28.10.2023, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 90+4΄ λεπτό του αγώνα, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες (ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας με το Νο 13, εξύβρισε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, χαρακτηρίζοντας τον «Γιό της πουτάνας), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Με την επιστολή του το Σωματείο ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας, ημερομηνίας 07.11.2023, αναφέρει τη δική του εκδοχή για γεγονότα που προηγήθηκαν του παραπτώματος του ποδοσφαιριστή, τα οποία εν πάσει περιπτώσει  δεν δικαιολογούν το παράπτωμα του ποδοσφαιριστή.  Το Σωματείο αναφέρει στην επιστολή του αυτή, ότι ο ποδοσφαιριστής μετά το παράπτωμα του, έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας.

 

Όπως και να έχουν τα πράγματα η εκστόμιση της χυδαίας αυτής φράσης για τη μητέρα του αντίπαλου (και για κάθε μητέρα) είναι ανεπίτρεπτη και η Δικαστική Επιτροπή έδειξε διαχρονικά με τις αποφάσεις της την αυστηρότητα με την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη συμπεριφορά.

 

Η συμπεριφορά αυτή του καταγγελλόμενου ποδοσφαιριστή εντάσσεται στα άρθρα 58.3 και 59 του ΚΕΦ. ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής προηγούμενες καταδίκες του ποδοσφαιριστή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε και του επέβαλε τρείς (3) αγωνιστικές αποκλεισμό και πρόστιμο €150,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου Α.Ο. Αυγόρου, κου Θεόδουλου Θεοδούλου με Α.Μ. 37309, γιατί στον αγώνα ΑΕΚ Κοράκου – Α.Ο. Αυγόρου στις 28.10.2023, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 90+6΄ λεπτό του αγώνα για βίαιο παίξιμο (έπεσε με ένταση χτυπώντας τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή στην κνήμη με τις τάπες), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του ποδοσφαιριστή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και του επέβαλε πρόστιμο €150,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας, κου Βαλεντίνου Αδάμου με Α.Μ. 43679, γιατί στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας στις 28.10.2023, αποβλήθηκε από το διαιτητή στο 85΄ λεπτό του αγώνα για βίαιη συμπεριφορά (μετά από λεκτική διαμάχη που είχε με το Νο 77 του αντίπαλου σωματείου και ενώ το παιχνίδι ήταν σταματημένο, έσπρωξε κατά βίαιο τρόπο τον αντίπαλο στο πρόσωπο), κατά παράβαση των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2021 – 2022.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του ποδοσφαιριστή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και του επέβαλε δύο (2) αγωνιστικές και πρόστιμο €100,00 πέραν του αυτόματου αποκλεισμού.

 

  1. Του Σωματείου F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022, γιατί στον αγώνα Ε.Ν. ΘΟΙ Λακατάμιας – F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022 στις 28.10.2023, το Σωματείο δεν παρέδωσε το Φύλλο Αγώνα στο διαιτητή του αγώνα 75΄ λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, ήτοι στις 13:45.  Το Φύλλο Αγώνα παραδόθηκε στις 14:28, ήτοι 22΄ λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, κατά παράβαση των άρθρων 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΙΧ και του άρθρου 8 του Κεφαλαίου ΧΙV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του Σωματείου.

 

Από το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα, φαίνεται ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα.  Αυτό οφείλεται στην υπερπροσπάθεια της διαιτητικής ομάδας, επιτύχει έγκαιρα τον έλεγχο του Φύλλου Αγώνα και των ποδοσφαιρικών ταυτοτήτων.

 

Το γεγονός όμως αυτό, δεν μειώνει τη σοβαρότητα του παραπτώματος του Σωματείου.  Οι οποιεσδήποτε ενέργειες των Σωματείων που είναι δυνατό να επιφέρουν καθυστέρηση στην έναρξη ή στη διεξαγωγή του αγώνα δεν επιτρέπονται, για να αποφεύγεται η οποιαδήποτε ταλαιπωρία ποδοσφαιριστών, διαιτητών και Σωματείων.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στο Σωματείο πρόστιμο €150,00.

 

  1. Του Σωματείου ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών, γιατί στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας στις 28.10.2023, το Σωματείο δεν είχε στο γήπεδο παιδιά επαναφοράς της μπάλας (ball boys) καθ΄ όλη τη διάρκεια του πιο πάνω αγώνα, όπως αυτό καθορίζεται στα άρθρα 33 – 40 των Κανονισμών της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του Σωματείου.

 

Πέραν της καταγγελίας, η Δικαστική Επιτροπή δεν βρίσκει οποιαδήποτε σχετική με την καταγγελία αναφορά στο Φύλλο Αγώνα ή στην έκθεση του Παρατηρητή, που να υποστηρίζει την καταγγελία.

 

Η καταγγελία απορρίπτεται.

 

  1. Του Σωματείου ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών, γιατί στον αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας στις 28.10.2023, το Σωματείο δεν είχε δύο τραυματιοφορείς στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του πιο πάνω αγώνα και εγγεγραμμένους στο Φύλλο Αγώνα, αλλά μόνο ένα, κατά παράβαση των άρθρων 11.6 του Κεφαλαίου ΙΧ, 41.2 του Κεφαλαίου VII και του 8 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του Σωματείου.

 

Το παράπτωμα αυτό του Σωματείου είναι πολύ σοβαρό και ανεπίτρεπτο, γιατί είναι δυνατό να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των αγωνιζομένων ποδοσφαιριστών.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο €150,00.

 

  1. Του γυμνασίαρχου κου Σάββα Στυλιανού του αγώνα ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας στις 28.10.2023, για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, κατά τη διάρκεια του πιο πάνω αγώνα (δεν φρόντισε να υπάρχουν μπάλες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η επανέναρξη του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια του χρόνου καθυστερήσεων), κατά παράβαση των άρθρων 30 του Κεφαλαίου ΧΙΙ και του 9 του Κεφαλαίου ΧΙV της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του γυμνασίαρχου.

 

Η καταγγελία του γυμνασίαρχου αναφέρεται μόνο στις καθυστερήσεις του αγώνα, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά για τα 90΄ λεπτά που προηγήθηκαν.  Όπως φαίνεται ο γυμνασίαρχος εκτέλεσε κανονικά τα καθήκοντα του.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επιβάλλει ποινή επίπληξης.

 

  1. Του Ταμία του Σωματείου ΑΕΚ Κοράκου, κου Κυριάκου Χρυσάνθου, γιατί στους αγώνες

 

α) Α.Ο. ΘΥΕΛΛΑ Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας – ΑΕΚ Κοράκου στις 21.10.2023 και

β) ΑΕΚ Κοράκου – Α.Ο. Αυγόρου στις 28.10.2023

 

εισήλθε και παρέμεινε καθ΄ όλη τη διάρκεια του στον αγωνιστικό χώρο (ήταν εγγεγραμμένος στο Φύλλο Αγώνα), ως μη δικαιούχο άτομο, κατά παράβαση του άρθρου 24.5 του Κεφαλαίου VΙΙ και του άρθρου 41 του Κεφαλαίου ΧV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων αυτών που αφορούν το ίδιο πρόσωπο αυτό και το ίδιο παράπτωμα.

 

Δεν τέθηκαν ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής πρόσφατες προηγούμενες καταδίκες του Ταμία.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού μελέτησε όλα τα ενώπιον της έγγραφα, αποφάσισε και επέβαλε στον κο Χρυσάνθου πρόστιμο €250,00.