ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 15 Νοεμβρίου 2023

dikastirio

Εκδικάστηκαν την Τετάρτη 15.11.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Tου Σωματείου ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας, για φτύσιμο από οπαδούς του Σωματείου προς το διαιτητή του αγώνα ΟΡΦΕΑΣ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Μουτταγιάκας στις 4.11.2023, πριν την είσοδο του στα αποδυτήρια, κατά παράβαση των άρθρων 26 και 27 του Κεφαλαίου ΧV και των άρθρων 8, 10, 11, 12 και 13 του Κεφαλαίου ΧΙV, της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και επιφέρει βαρύτατες συνέπειες.

 

Η Δικαστική Επιτροπή με πολλές προηγούμενες αποφάσεις της κατέδειξε την πλήρη αντίθεσή της σε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Για να κατανοηθεί η σοβαρότητα του αδικήματος πληροφοριακά η Δικαστική Επιτροπή αναφέρει ότι όταν ποδοσφαιριστής φτύνει αξιωματούχο του αγώνα (διαιτητές, παρατηρητή κ.τ.λ.) τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον 1 χρόνου.

 

Το Σωματείο δεν απέστειλε οποιαδήποτε επεξηγηματική ή απολογητική επιστολή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε ότι το Σωματείο είναι επιρρεπές σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και καλείται να είναι πολύ προσεκτικό στο μέλλον, για να αποφύγει περαιτέρω σοβαρότατες συνέπειες.

 

Επιβάλλεται ποινή προστίμου €350,00.

 

 

  1. Του Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών, κου Κώστα Θεοχαρους, γιατί στον αγώνα F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022 – ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών στις 04.11.2023, επέδειξε βίαιη συμπεριφορά κατά της διαιτητικής ομάδας, αφού μετά το τέλος του αγώνα, κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος των διαιτητών και πριν μπούν στα αποδυτήρια, τους εξαπέλυσε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (είσαστε πολλά λείοι) και στη συνέχεια προσπάθησε να σπρώξει το διαιτητή και το Β΄ διαιτητή, κατά παράβαση των Κανονισμών , της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του καταγγελλόμενου, εντάσσεται στα άρθρα 21.1, 21.2 και 22 του Κεφαλαίου ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού και πρόστιμο ως εξής:-

 

«2.1    Τουλάχιστον 4 αγωνιστικές για αντιαθλητική συμπεριφορά ….»

«21.2  Τουλάχιστον 6 μήνες για επίθεση ….»

«22      Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο.»

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Το Σωματείο του καταγγελλόμενου, ο οποίος ήταν Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας στον εν λόγω αγώνα, απέστειλε στις 13.11.2023 απολογητική επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής για τον καταγγελλόμενο:

«Εκφράζει τις ειλικρινείς απολογίες του για το ατυχές περιστατικό».

«Δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί ξανά σε παρόμοιες ενέργειες που θίγουν το άθλημα και κυρίως άτομα που είναι μέρος του αθλήματος».

 

Όλα τα πιο πάνω είναι θετικά και λήφθηκαν υπόψη υπέρ του καταγγελλόμενου από τη Δικαστική Επιτροπή.  Ως Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος όμως της ομάδας του, δεν επιτρέπεται να ενεργεί όπως ενήργησε και μάλιστα μετά το πέρας του αγώνα.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι η όλη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου εντάσσεται στο άρθρο 21.2.

 

Όπως πολλές φορές έχει επισημάνει η Δικαστική Επιτροπή, δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις διατάξεις των Προκηρύξεων για τις προβλεπόμενες ποινές.  Με βάση λοιπόν την Προκήρυξη και με βάση το καταγγελλόμενο παράπτωμα, δεν μπορεί να αποφευχθεί η τιμωρία του καταγγελλόμενου με αποκλεισμό έξι (6) επιπλέον μηνών.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 6 μηνών και €100,00 πρόστιμο.

 

  1. Του Εφόρου του Σωματείου F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022, γιατί στον αγώνα F.C. ΛΕΙΒΑΔΙΑ 2022 – ΔΥΝΑΜΟ Περβολιών στις 04.11.2023, επέδειξε βίαιη συμπεριφορά κατά αντίπαλου ποδοσφαιριστή, αφού στη διακοπή του ημιχρόνου του αγώνα, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και έσπρωξε ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση των Κανονισμών , της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ «Κωστάκης Κουτσοκούμνης» 2023 – 2024.

 

Η ανεπίτρεπτη αυτή συμπεριφορά του καταγγελλόμενου, εντάσσεται στα άρθρα 58.3, 58.4 και 59 του Κεφαλαίου ΧV (Πειθαρχικά και άλλα Παραπτώματα) της Προκήρυξης, όπου προβλέπεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού και πρόστιμο ως εξής:-

 

«58.3    Τουλάχιστον 2 αγωνιστικές για αντιαθλητική συμπεριφορά ….»

«58.4    Τουλάχιστον 4 αγωνιστικές για επίθεση ….»

«59      Για όλες τις περιπτώσεις θα επιβάλλεται και πρόστιμο.»

 

Ο καταγγελλόμενος δεν έχει προηγούμενες καταδίκες.

 

Ο καταγγελλόμενος, ο οποίος ήταν Έφορος της ομάδας στον εν λόγω αγώνα, απέστειλε στις 10.11.2023 απολογητική επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου απολογία για το περιστατικό».

«Σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μου στον αγωνιστικό χώρο, κατανοώ πλήρως ότι θα πρέπει να είμαι παράδειγμα για τους ποδοσφαιριστές».

 

Όλα τα πιο πάνω είναι θετικά και λήφθηκαν υπόψη υπέρ του καταγγελλόμενου από τη Δικαστική Επιτροπή.  Ως Έφορος όμως της ομάδας του, δεν επιτρέπεται να ενεργεί όπως ενήργησε και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου, εισερχόμενος εντός του αγωνιστικού χώρου.

 

Η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ομόφωνα ότι η όλη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου εντάσσεται στο άρθρο 58.4.

 

Όπως πολλές φορές έχει επισημάνει η Δικαστική Επιτροπή, δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις διατάξεις των Προκηρύξεων για τις προβλεπόμενες ποινές.  Με βάση λοιπόν την Προκήρυξη και με βάση το καταγγελλόμενο παράπτωμα, δεν μπορεί να αποφευχθεί η τιμωρία του Εφόρου του Σωματείου με τέσσερεις (4) επιπλέον αγωνιστικές.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 4 αγωνιστικών και €100,00 πρόστιμο.