ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αποφάσεις Δικαστικής Επιτροπής ΣΤΟΚ ημερομηνίας 4 Μαϊου 2023, Πρωτάθλημα Ένταξης ΣΤΟΚ-ΟΠΑΠ 2022/2023

dikastiki logo

Εκδικάστηκαν την Πέμπτη 04.05.2023 από τη Δικαστική Επιτροπή της ΣΤΟΚ, οι παραπομπές από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ:-

 

  1. Η παραπομπήαπό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ, του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου Βασίλειου Μαλλούρη με Α.Μ.47097, γιατί στον αγώνα ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου – ΡΟΤΣΙΔΗΣ Μάμμαρι στις 26.04.2023, δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 90+6 λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες και μετά τη λήξη του αγώνα εξύβρισε και απείλησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Σύμφωνα με την Έκθεση του Διαιτητή ο καταγγελλόμενος κατά τη λήξη του αγώνα εξύβρισε και απείλησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή με τις φράσεις «θα σε λύσω και θα σε γαμήσω παλιομαλάκα».

 

Όπως επίσης αναφέρει ο Διαιτητής ο καταγγελλόμενος μετά τη λήξη του αγώνα απολογήθηκε τόσο στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή που εξύβρισε όσο και στον Διαιτητή του αγώνα.

 

Η συμπεριφορά αυτή του καταγγελλόμενου ποδοσφαιριστή, με βάση τα άρθρα 58.3 και 59 της Προκήρυξης, επιφέρει επιπλέον ποινή αποκλεισμού, πέραν του αυτόματου αποκλεισμού των 2 αγωνιστικών, τουλάχιστον 2 αγωνιστικών και επιπλέον πρόστιμο.

 

Η Δικαστική Επιτροπή επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι με την υφιστάμενη στην Προκήρυξη κωδικοποίηση του ελάχιστου των επιπλέον ποινών αποκλεισμού, δεν έχει την δυνατότητα ούτε επιτρέπεται να επιβάλει ποινή αποκλεισμού έστω και κατ’ ελάχιστον χαμηλότερη των καθοριζόμενων στην Προκήρυξη.

 

Επιβάλλοντας όμως πρόστιμο, όπως επίσης υποχρεούται να πράξει με βάση την Προκήρυξη, μπορεί να καθορίσει το πρόστιμο συνεκτιμώντας όλους τους παράγοντες μιας υπόθεσης.

 

Επιβάλλεται επιπλέον ποινή αποκλεισμού 2 αγωνιστικών και €125,00 πρόστιμο.

 

  1. Οι πιο κάτω παραπομπές, που αφορούν τον Τελικό του Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών της ΣΤΟΚ 2022 – 2023, αγώνα μεταξύ ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς – ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C. στις 29.04.2023:-

 

Η Δικαστική Επιτροπή εξέτασε με προσοχή και με κάθε λεπτομέρεια τα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια που διαδραματίστηκαν με τη λήξη του Τελικού Πρωταθλήματος Πρωταθλητριών ΣΤΟΚ 2022-2023, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς – Ξυλοφάγου F.C. στις 29/04/2023, που έγινε στο στάδιο ΑΠΟΛΛΩΝ Λυμπιών.

 

Κατά την εξέταση της υπόθεσης λήφθηκε υπόψη το περιεχόμενο των πιο κάτω τεκμηρίων:

 

  1. Τεκμήριο 1α     Κατάλογος παραπομπών στη Δικαστική Επιτροπή ημερ. 02/05/2023 (2 σελίδες).

 

Τεκμήριο 1β     Κατάλογος παραπομπών στη Δικαστική Επιτροπή ημερ. 03/05/2023 (2 σελίδες).

 

Τεκμήριο 1γ     Συμπληρωματική παραπομπή (ζημιές σταδίου) ημερ. 04/05/2023 (3 σελίδες).

 

  1. Τεκμήριο 2       Φύλλο Αγώνα, με τη λεπτομερή Έκθεση των γεγονότων από τον Διαιτητή.

              

  1. Τεκμήριο 3       Φύλλο Αγώνα Comet.

 

  1. Τεκμήριο 4       Κατάλογος προηγούμενων καταδικών των καταγγελλομένων.

 

  1. Τεκμήριο 5       Επιστολή Αθλητικού Συλλόγου Ξυλοφάγου F.C. ημερ. 02/05/2023

 

  1. Τεκμήριο 6       Επιστολή ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς ημερ. 04/05/2023.

 

  1. Τεκμήριο 7       Επιστολή Αβραάμ Ψαρά ημερ. 04/05/2023.

 

  1. Τεκμήριο 8       Επιστολή Μάριου Γεωργίου ημερ. 04/05/2023.

 

Οι συμπεριφορές που επιδείχθηκαν από τους εμπλεκόμενους ήταν πρωτοφανείς και ανεπίτρεπτες και τυγχάνουν της έντονης αποδοκιμασίας της Δικαστικής Επιτροπής. Ένας τελικός ποδοσφαίρου, μια γιορτή, έληξε χωρίς προβλήματα και χωρίς παράπονα από τη διαιτησία. Βρέθηκαν όμως κάποιοι ανεγκέφαλοι να αμαυρώσουν τη γιορτή αυτή.

 

Η Δικαστική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη όλα τα πιο πάνω επέβαλε τις πιο κάτω ποινές:

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς Αντρέα Ηρακλέους με Α.Μ.38347

 

  • Γιατί στον αγώνα δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή στο 90+21΄ λεπτό, για χρησιμοποίηση επιθετικής, υβριστικής ή προσβλητικής γλώσσας και/ή χειρονομίες, Κατέβασε το παντελονάκι του και έδειξε τα γεννητικά του όργανα προς την κερκίδα της φιλοξενούμενης ομάδας.
  • Γιατί μετά την προσβλητική συμπεριφορά που επέδειξε με τη λήξη του αγώνα και δέχθηκε κόκκινη κάρτα από το διαιτητή, ήρθε σε αντιπαράθεση με αντίπαλους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας (ανταπέδωσε κτυπήματα), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Αποκλεισμός συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος μέχρι την 31/12/2024 και €500,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς, Δημητρίου Παναγιώτη με Α.Μ.212930, γιατί μετά τη λήξη του αγώνα, εξύβρισε και κτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στο σώμα και μετά έβγαλε τη φανέλα του και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Αποκλεισμός συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος μέχρι την 31/12/2023 και €300,00 πρόστιμο.

 

  1. α) Παραπομπή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς, γιατί οπαδοί του. προχώρησαν σε ύβρεις και ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά ποδοσφαιριστών, παραγόντων και οπαδών της αντίπαλης ομάδας, μετά τη λήξη του αγώνα, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

β) Παραπομπή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς, γιατί ποδοσφαιριστές και παράγοντες του. συμμετείχαν σε συμπλοκές με ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, μετά τη λήξη του αγώνα (δημιουργήθηκε γενική σύρραξη), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

γ) Παραπομπή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς, γιατί οπαδοί του, επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά (επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τα έπαθλα, που εκείνη την ώρα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου πάνω σε τραπέζι), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

δ) Παραπομπή του Σωματείου ΑΠΟΠ Παρεκκλησιάς, γιατί οπαδοί τους επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά (εμπλοκή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν), με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Σταδίου (σχετική επιστολή επισυνάπτεται), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Διεξαγωγή των επόμενων 3 εντός έδρας αγώνων της ομάδας κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς θεατές) και €2.000,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C. Μάριου Γεωργίου με Α.Μ.39613

 

  • Αποβλήθηκε από τον αγώνα στο 90+21. Λεπτό για βίαιη συμπεριφορά, κτύπησε αντίπαλο τερματοφύλακα με γροθιές.

 

  • Γιατί μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε από το διαιτητή για επίθεση σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, συνέχισε και ενεπλάκη σε γενική σύρραξη με αντίπαλους ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Αποκλεισμός συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος μέχρι την 31/03/2024 και €300,00 πρόστιμο.

 

  1. Του ποδοσφαιριστή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C. Ψαρά Αβραάμ με Α.Μ. 299382 για επιθετική συμπεριφορά (εξύβρισε και κτύπησε με γροθιά και κλωτσιά αντίπαλο ποδοσφαιριστή), μετά τη λήξη του αγώνα, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Αποκλεισμός συμμετοχής σε ποδοσφαιρικό αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος μέχρι την 31/12/2023 και €300,00 πρόστιμο.

 

  1. α) Παραπομπή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C., γιατί οπαδοί του εισήλθαν παράνομα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν σύρραξη, μετά τη λήξη του αγώνα, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

β) Παραπομπή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C., γιατί οπαδοί του προχώρησαν σε ύβρεις και ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου κατά οπαδών της αντίπαλης ομάδας που βρίσκονταν εκτός αγωνιστικού χώρου (στην κερκίδα), μετά τη λήξη του αγώνα, κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

γ) Παραπομπή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C., γιατί ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οπαδοί του, συμμετείχαν σε συμπλοκές με ποδοσφαιριστές και παράγοντες της αντίπαλης ομάδας, μετά τη λήξη του αγώνα (δημιουργήθηκε γενική σύρραξη), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

δ) Παραπομπή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C., γιατί οπαδοί του κατά τη διάρκεια της σύρραξης μετά το τέλος του αγώνα, επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά (επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τα έπαθλα και το τραπέζι, που ήταν εντός αγωνιστικού χώρου, ενώπιον του Προέδρου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

ε) Παραπομπή του Σωματείου ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ F.C., γιατί οπαδοί τους επέδειξαν αντιαθλητική συμπεριφορά (εμπλοκή τους στα επεισόδια που σημειώθηκαν), με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του Σταδίου (σχετική επιστολή επισυνάπτεται), κατά παράβαση των Κανονισμών Ποδοσφαίρου.

 

Διεξαγωγή των επόμενων 5 εντός έδρας αγώνων της ομάδας κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς θεατές) και €3.500,00 πρόστιμο.

 

Επιπλέον υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των €1.400,00 για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους οπαδούς του στο στάδιο ΑΠΟΛΛΩΝ Λυμπιών.